Marin Pucar novi je predsjednik Uprave Podravke

Pucar je u Podravci radio 12 godina, a dolazi s mjesta predsjednika Uprave Zvečeva

362
Marin Pucar HUP
Predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar

Dosadašnjeg predsjednika Uprave prehrambene kompanije Podravka Zvonimira Mršića naslijedit će Marin Pucar, odlučio je jednoglasno Nadzorni odbor.

Jednako je donesena i odluka o članovima Uprave, a to su Ljiljana Šapina, koja i sada radi u Podravci, Iva Brajević i Hrvoje Kolarić, koji su i sada u Upravi Podravke. Od 1. svibnja Upravi će se priključiti i Davor Doko (sada član Uprave AZ mirovinskog fonda).

Novi predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar kaže kako je izbor za njega velika čast i odgovornost, ali i velika obveza i za menadžment i sve zaposlenike – da se Podravka učini još boljom i uspješnijom.

“Uvjeren sam da u idućem razdoblju i strategijom, koja bi trebala biti definirana i prihvaćena za oko dva mjeseca, to Podravka definitivno može i hoće”, rekao je Pucar, podsjećajući kako je radio u Podravci, poznaje tvrtku i njezine potencijale te mu neće trebati vrijeme za prilagodbu. Izjavio je i da je uvjeren kako Podravka može još više iskoračiti na globalno tržište te da najveći biser koji Hrvatska ima, a to je brend Vegeta, može i hoće postati globalni proizvod na svim svjetskim tržištima.

Pucar je u Podravci radio 12 godina, a bio je član Uprave te tvrtke u vrijeme afere Spice. Od 2012. bio je član Uprave Zvečeva, a od studenog 2013. do rujna 2016. i predsjednika Uprave te tvrtke.

Dvodnevna sjednica Nadzornog odbora

Nadzorni odbor odluku o novim članovima Uprave donio je nekoliko sati prije isteka mandata prijašnjim članovima.

Sjednica na kojoj se odlučivalo o novom čelništvu potrajala je dva dana. Sjednica Nadzornog odbora jučer je trajala više od pet sati, a kako odluka nije bila donesena nastavljena je danas popodne.

Nadzorni odbor Podravke ima devet članova, od kojih su četiri izabrana na glavnoj skupštini. Većinu, četiri člana, u Nadzornom odboru imaju mirovinski fondovi, koji imaju i najveći vlasnički udio u Podravki, tri su predstavnika države, te jedan pravni stručnjak i predstavnica radnika.

Uz predsjednika NO-a Dubravka Štimca, predstavnici mirovinskih fondova su i Petar Vlaić, Dinko Novoselec i Damir Grbavac, dok državu predstavljaju Marko Kolaković, Slavko Tešija i Luka Burilović.

U Nadzornom su odboru Podravke i pravni stručnjak Petar Miladin te predstavnica radnika Ksenija Horvat.

Prema podacima s kraja prošle godine, mirovinski fondovi vlasnici su 49% dionica koprivničke kompanije, država drži 25,4% dionica, ostali dioničari 22,7%, a 2,8% je trezorskih dionica.