Izraelska tvrtka preuzela riječke Jadran hotele

Brown Hotels je osnovan 2010. u Tel Avivu, a posjeduje i upravlja hotelima u Njemačkoj, Cipru, Grčkoj i Izraelu. Ovo je druga njihova investicija u Hrvatskoj, vlasnici su trogirskog Brown Beach House hotela, a Jadran su kupili od Ivana Franolića i Zorana Luštice

59
Hotel “Continental” je najstariji riječki hotel koji posluje i danas [Izvor: Jadran Hoteli]

Izraelska tvrtka Brown Hotels Grupa novi je većinski vlasnik Jadran hotela iz Rijeke, u čijem sastavu posluje sedam hotela, dva restorana i kamp koji se nalaze na području Rijeke, Kostrene i Kraljevice. Novi vlasnici najavljuju velike investicijske i razvojne planove: namjeravaju provesti sveobuhvatan proces rebrendiranja na svih sedam lokacija na kojima se nalaze objekti u vlasništvu Jadran hotela.

Brown Hotels je osnovan 2010. u Tel Avivu, a posjeduje i upravlja hotelima u Njemačkoj, Cipru, Grčkoj i Izraelu. Ovo je druga njihova investicija u Hrvatskoj, vlasnici su trogirskog Brown Beach House hotela, a Jadran su kupili od Ivana Franolića i Zorana Luštice.

Fokus novih vlasnika u narednom razdoblju će biti usmjeren na tri hotela u Rijeci, gdje se uskoro planira započeti s renovacijom i preuređenjem, a oni će ubuduće poslovati pod brendom Brown Hotels: Hotel Continental će biti preimenovan u Brown Continental Rijeka, Hotel Jadran će postati Brown Beach Jadran Rijeka, a Hotel Neboder Brown Lighthouse Rijeka.

Continental – najstariji riječki hotel koji posluje i danas

Brown Continental Rijeka bit će flagship Brown Hotel u Rijeci. Hotel Continental je najstariji riječki hotel koji posluje i danas – otvoren je 17. svibnja 1888. godine. Naručitelj projekta bio je Hinko Bači, sin dubrovačkog veleposjednika Nikole koji je doselio na Sušak i dvadeset je godina bio načelnik općine Sušak (1887.-1907.). Projektirali su ga  Mate Glavan, prvi sušački školovani arhitekt, i Venceslao Celligoi. U vrijeme kad je izgrađen hotel Continental bio je najveća zgrada na Sušaku i druga po veličini u Rijeci, odmah iza hotela Europa. Brown Grupa planira zadržati eleganciju i gracioznost samog hotela te će modernizirati njegov interijer i popratne sadržaje. Continental Rijeka posjetiteljima će ponuditi ekskluzivan restoran, bar, biblioteku s kaminom, spa i wellness centar.

Aktivnosti renovacije i obnove preostale četiri lokacije provodit će se kroz narednih dvije godine. Obnova će se izvoditi u skladu s najvišim standardima uz korištenje najkvalitetnijih materijala, preciznost izvedbe i pridavanje posebne pažnje svakom detalju. Cjelokupan proces širenja ponude obuhvatit će bazene, sushi barove, sky barove, restorane, klubove i mnoge druge zanimljivosti.

Grad Rijeka doživljava nevjerojatan zamah

“Potencijali Rijeke kao grada su ogromni, te smo uvjereni kako može postati značajno turističko središte u hrvatskim, ali i globalnim okvirima te destinacija koja će privlačiti turiste iz cijelog svijeta. U prilog tome govore i značajna ulaganja, posebice stranih investitora na riječkom području, a mi želimo i planiramo biti dio tog trenda ulažući značajna sredstva u razvoj Rijeke, uključujući izgradnju i obnovu hotela te prepoznatljivih Brown atrakcija kao što su ekskluzivni fine-dining restorani, rooftop barovi, noćni klubovi, bazeni i spa zone te brojne druge atrakcije. Grad Rijeka, s međunarodnom zračnom lukom i novim nautičkim marinama koje su u izgradnji, doživljava nevjerojatan zamah i na pravom je putu da se transformira u poželjnu globalnu turističku destinaciju”, rekao je Leon Avigad, osnivač i suvlasnik Brown Hotels Grupe.