Rovinjski kamp Porton dobiva 27 luksuznih modularnih kućica

Kućice su modularne, dizajnirane u Hrvatskoj i prilagođene prirodnom okruženju. Jedna smještajna jedinica zauzima dvije standardne parcele, a svih 27 kućica ima privatni bazen, prirodnu sjenu i pogled na more

102
kamp Porton
[Izvor: porton.hr]

Rovinjski kamp Porton za koji tjedan otvara se u novom, luksuznom izdanju, zahvaljujući ulaganju od 3 milijuna eura u prvih 27 kućica koje se izdvajaju dizajnom i izvedbom. Investitor je tvrtka Porton Biondi, koju su prošle godine osnovali Daniel Benussi, vlasnik tvrtke Auto Benussi, te Ivan Vrdoljak, bivši predsjednik HNS-a i ministar gospodarstva u Vladi Zorana Milanovića, piše Poslovni dnevnik.

Rovinjski kamp smješten na lokaciji između centra grada i resorta Amarin od ove sezone poslovat će pod brendom Porton Nature Hideouts. Njime će upravljati Tvrtka Effectus Consulting, koja u portfelju kroz vlasništvo ili upravljanje ima još četiri kampa na Jadranu.

U ovoj sezoni u ponudi će biti 27 Porton Holiday Homes kućica s bazenom, što predstavlja oko 10 posto ukupnog smještajnog kapaciteta kampa.

“Ono po čemu su Porton Holiday Homes jedinstvene jest njihova modularnost, što znači da se mogu slagati u nebrojene varijacije ovisno o terenu i broju gostiju. Svojom površinom one su iznad standarda turističke ponude u Hrvatskoj, jer jedna smještajna jedinica zauzima dvije standardne parcele, a svih 27 kućica trenutno ima privatni bazen, prirodnu sjenu i pogled na more”, tumači Zvonimir Tudorović, osnivač i direktor tvrtke Effectus Consulting.

Kućice su dizajnirane u Hrvatskoj i prilagođene su prirodnom okruženju. Izgrađene su od održivih materijala i opremljene hrvatskim proizvodima, gdje god je to bilo moguće. Projektirao ih je arhitektonski ured “Skroz” koji je uporište za oblikovanje pronašao u ribarskoj tradiciji Rovinja te neposrednom okruženju umirenih, usidrenih brodica. “Namjera nam je bila prenijeti doživljaj boravka na brodu. Gotovo je svaka pozicija zahtijevala specifični postav, tako da je svaka jedinica kao sklop dvaju modula i terase zapravo unikatna”, dodala je Margita Grubiša iz arhitektonskog studija Skroz. Za izgradnju je bila zadužena tvrtka Mont Trade.

Broj kućica planira se povećati na puni kapacitet kad investicijski ciklus bude završen, a u nekoj od idućih faza u planu je i izgradnja zajedničkog bazena, wellnessa i dječje igraonice.