U Crikvenici se sredinom travnja otvara obnovljeni hotel Miramare

U preuređenje zapuštenog hotela građenog oko 1900. investitor Gojko Ostojić uložio je oko 200 milijuna kuna. Poseban je naglasak stavljen na uređenje starog dijela hotela koji je zaštićeno kulturno dobro

236

Obnovljeni i preuređeni crikvenički hotel Miramare bit će, ako to epidemiološka situacija dopusti, otvoren sredinom travnja. U tijeku su završni radovi: opremanje soba, postavljanje rasvjete I dekoracija, uređenje recepcije… Otvaranje je bilo planirano početkom godine, ali pandemija je usporila radove tako da je odgođeno za proljeće.

Hotel Miramare imat će pet zvjezdica, 130 soba i sedam apartmana s ukupno tristotinjak ležajeva, a prostirat će se na površini od oko 10.000 četvornih metara. Zapošljavat će sedamdesetak radnika – pedeset stalnih i dvadesetak sezonaca.

Gosti će na raspolaganju imati kongresnu dvoranu s 200 mjesta, wellness s bazenom i spa dijelom, tri vrste saune (aromaterapeutsku, finsku i hamam), teretanu, usluge pedikure i manikure, podzemnu garaža i vanjski parking za stotinjak vozila….

Investitor je Gojko Ostojić, vlasnik međunarodnog sveučilišta Libertas i zagrebačkog hotela Le Premier. Ostojić je Miramare kupio za 12,7 milijuna kuna na elektroničkoj javnoj dražbi u stečajnom postupku koji je proveo Trgovački sud u Rijeci.

Prvotni planovi predviđali su investiciju od 150 milijuna kuna, no u međuvremenu je ulaganje doseglo 200 milijuna kuna. Vrijednost radova porasla je zbog radova na starom dijelu hotela koji je zaštićeno kulturno dobro i obnovljen je pod nadzorom konzervatora, rekao je za Novi list Robert Marić, koordinator radova.

Projekt je sadašnji investitor preuzeo od bivših vlasnika i nije ga mijenjao kako se bi trebalo ponovo ići u proces izdavanja građevinske dozvole. Za dizajn hotela zaslužan je arhitekt Ante Madunić.

Hotel je opremljen domaćim namještajem i opremom, a radove su izvodile mahom hrvatske tvrtke.

S obzirom na to da je riječ o domaćim proizvodima, problema s nabavom materijala i opreme nije bilo, ali jest sa stranim radnicima zbog epidemioloških ograničenja prilikom prelaska granice.

Hotel Miramare građen oko 1900. godine. Navodno ej nekada bio zimovalište, a posljednjih je desetljeća bi zatvoren i zapušten. Ispred hotela je parkiralište, ali investitor je s Gradom Crikvenicom dogovorio da se ispred hotela uredi trg.

Robert Marić dodao je kako vjeruju da će u suradnji s Gradom i Primorsko-goranskom županijom dobiti koncesiju za dio plaže ispod hotela i lučicu koje namjeravaju urediti i opremiti.

>>Novo crikveničko pristanište bit će spremno za turističku sezonu

>>Crikvenica iduće godine dobiva novi boutique hotel