Bjelin u Ogulinu gradi logistički centar i dvije tvornice podnih obloga

Rok za izgradnu logističkog centra je godinu dana, a tvornice bi trebala biti završene do 2024. godine. Investicija je procijenjena na oko milijardu kuna

172
Stjepan Vojinic, Bjelin
Stjepan Vojinic, direktor tvrtke Bjelin d.o.o.

U ogulinskoj poduzetničkoj zoni u Otoku Oštarijskom priprema se velika gospodarska investicija. Na 220 tisuća četvornih metara za godinu dana trebao bi niknuti novi pogon tvrtke Bjelin, koja je u vlasništvu švedskog poduzetnika hrvatskih korijena Darka Pervana. Kupljeno je već i dodatnih 135 tisuća četvornih metara za nastavak investicije koja se procjenjuje na oko milijardu kuna.

“Ovdje će biti veliki logistički centar te dvije tvornice za proizvodnju podnih obloga koje već proizvodimo u svojim dvjema švedskim tvornicama”, rekao je Stjepan Vojinić, direktor tvrtke Bjelin d.o.o.

Njihove inovativne podne obloge Woodura i Nadura se naveliko prodaju u sjevernim zemljama. Podne obloge iz ogulinske poduzetničke zone odlazile bi pak na tržišta južne i središnjej Europe.

Rok za izgradnu logističkog centra je godinu dana, a tvornice bi trebala biti završene do 2024. godine.

Bjelin u Hrvatskoj posluje na četiri lokacije – Bjelovaru, Oguinu, Otoku kraj Vinkovaca i Dubrovniku. Zapošljavaju oko 830 radnika. Na novoj lokaciji planiraju zaposliti oko 250 radnika.

“Tako veliki projekt veže na sebe puno kooperanata, malih poduzeća, uslužnih djelatnosti koje će također kroz porez na dohodak, komunalnu naknadu i ostala davanja povećati gradske prihode”, rekao je gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović.