U Splitu porinut luksuzni polarni kruzer za američkog vlasnika

Kuma broda, djevojčica Andrea Mutak, štićenica udruge Anđeli koja se brine o djeci najtežim tjelesnim invaliditetom i teškoćama u razvoju, rekle je kako je njeno kiumče veliko i poželjela mu je sretan put i mirno more

198
polarni kruzer

U Brodosplitu je u subotu, 16. svibnja porinut luksuzni polarni kruzer, drugi iz serije za američkog naručitelja, tvrtku Quark Expeditions. Unatoč pandemiji porinuće je obavljeno u planiranom roku. Brod će nositi ime Ultramarine.

Riječ je o tehnološki naprednom brodu za polarne ekspedicije dugom 128 metara i širok 21,5 metara. Moći će primiti do 200 putnika o kojima će se brinuti 140 članova posade u 103 luksuzno uređene kabine i javnim prostorima. Vrijednost broda premašuje 106 milijuna eura. Kredit za njegovu gradnju je osigurao HBOR, uz jamstva Vlade RH. Za prvu plovidbu polarni kruzer bi trebao biti spreman potkraj godine.

Kuma broda je Andrea Mutak, djevojčica koja je štićenica udruge Anđeli koja se brine o djeci najtežim tjelesnim invaliditetom i teškoćama u razvoju.

“Čestitam svim radnicima škvera i zahvaljujem što su pomogli udruzi Anđeli. Počašćena sam kao i svaka kuma koja blagoslivlja svoje kumče. Kumče je veliko i ja mu želim sretan put i mirno more”, poručila je kuma Andrea.

Američka tvrtka Quark Expeditions posluje u sastavu Travelopia grupacije koja u svome portfelju okuplja niz svjetskih kompanija specijaliziranih za avanturistička putovanja.