U šibenskoj luci gradi se pomorsko-putnički terminal vrijedan 62 mil. kn

Nositelj projekta vrijednog 62 milijuna kuna je Lučka uprava Šibenik, a izvođač radova je tvrtka Minigradnja iz Vodica. Iz fondova Europske unije osigurano je 54 posto potrebnih sredstava, a ostatak će financirati Lučka uprava

107
[Izvor: Lučka uprava Šibenik]

U Šibeniku su potpisani ugovori o dogradnji gata Vrulje odnosno pomorsko-putničkog terminala kojim će se poboljšati korisničko iskustvo putnika u šibenskoj luci tijekom cijele godine. Krajnji cilj projekta je poboljšanje povezanosti otoka u šibenskom arhipelagu i njihova integracija u širu prometnu mrežu kroz bolje prometne usluge te savladavanje ključnih prepreka za lokalni gospodarski rast.

Nositelj projekta vrijednog 62 milijuna kuna je Lučka uprava Šibenik. Iz fondova Europske unije osigurano je 54 posto potrebnih sredstava, a ostatak će financirati Lučka uprava
Na natječaj za izvođača radova javile su se četiri tvrtke, a kao najpovoljnija izabrana je ponuda lokalne tvrtke Minigradnja iz Vodica.

Dogradnja gata Vrulje – zgrada Pomorsko-putničkog terminala za domaći i međunarodni pomorski promet odnosno pomorski granični prijelaz srednje kategorije s uređenjem prometnih površina i instalacija predstavlja III. fazu projekta modernizacije infrastrukture luke Šibenik koji je podijeljen u tri faze. Prva i druga faza – izgradnja vezova za međunarodni i domaći pomorski promet – su dovršene, a uporabna dozvola je izdana 2015. godine. Projekt Modernizacija lučkog područja luke Šibenik“ ukupno je vrijedan 182 milijuna kuna.

Rekonstrukcija gata Vrulje u ranijim je fazama povećala je postojeće lučke površine za 9800 četvornih metara, a izgrađena su tri nova pristaništa. Ukupna površina luke sada je oko 24.000 četvornih metara, ima četiri pristaništa od 190, 150, 135 i 50 metara, a putnički kapacitet luke bit će dva milijuna putnika.

Na potpisivanju ugovora s izvođačima radova bili su i šibenski gradonačelnik Željko Burić i ministar mora, prometa infrastrukture Oleg Butković.