Vinci uložio u startup koji razvija inovativnu metodu za gradnju tunela

HyperTunnelova metoda temelji se na povezivanju minijaturnih robota i tehnologija koje se koriste u rudarstvu, geodetskoj izmjeri, bušenju i 3D ispisu kako bi se projektirao i probušio tunel

87
HyperTunnel
Rojevi hiperbotova buše strukturnu ljusku tunela, primjenjujući aditivni proizvodni proces, koji koristi isti princip kao 3D ispis [Izvor: HyperTunnel]

Vinci Construction Grands Projets uložio je neobjavljen iznos sredstava u tvrtku HyperTunnel, pobjednika prošlogodišnjeg natječaja Construction Start-up Competition u Miamiju. Cilj je pomoći tvrtki čije je sjedište u Velikoj Britaniji u razvoju i testiranju nove metode izgradnje tunela u realnim situacijama.

HyperTunnelova metoda temelji se na povezivanju minijaturnih robota i tehnologija koje se koriste u rudarstvu, geodetskoj izmjeri, bušenju i 3D ispisu kako bi se projektirao i probušio tunel.

Tvrtka je nedavno detaljno predstavila svoju metodu koja će, uvjereni su, smanjiti troškove izgradnje tunela i omogućiti da se “zadovolji povećana globalna potražnja za održivijim transportnim rješenjima”.

Uz financiranje razvoja ‘HyperTunnel metode’ u realnim uvjetima, Vincijeva investicija – koja predstavlja proširenje dosadašnje suradnje dviju tvrtki – omogućit će rast i buduće širenje HyperTunnela.

HyperTunnel je ove godine pristupio Vincijevoj inovacijskoj platformi Leonard, koja partnerima nudi resurse za distribuciju njihovih usluga kroz primjenu u Vincijevim poslovnim jedinicama.

Guillaume Bazouin, voditelj programa za startupove i intrapoduzetnike u Leonardu, rekao je kako “tehnologija HyperTunnela može doista promijeniti igru ​​kada je riječ o sigurnosti i održivosti podzemnih građevinskih projekata”.

“To je u velikoj mjeri usklađeno s našim ciljevima brzog odgovora na klimatske izazove omogućavanjem tehnološkog napretka koji ima značajan utjecaj na okoliš. HyperTunnel se također može pohvaliti iznimnim vodstvom i inženjerskim timovima, a mi želimo podržati njihov uspješan put u budućnost.”

“Vinci i Leonard predvodnici su u građevinskim inovacijama, pa dobiti njihovu potporu na tako konkretan i značajan način znači da radimo kako treba”, rekao je suosnivač HyperTunnela Jeremy Hammond. “Oni prepoznaju ogroman potencijal tehnologija koje razvijamo i dijele našu strast za poboljšanjem načina na koji svijet funkcionira. Uzbuđeni smo zbog onoga što zajedno možemo postići u nadolazećim mjesecima.”