Uporabna dozvola za pristupne ceste Pelješkom mostu 18. srpnja

Pristupne ceste spojit će se na staru pelješku cestu dok se ne dovrši Stonska obilaznica, što se očekuje do kraja godine

93
pristupne ceste Pelješkom mostu
[Izvor: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture]

Tehnički pregled pristupnih cesta Pelješkom mostu trebao bi biti obavljen 13. srpnja, najavio je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković koji je s ministrom financija Zdravkom Marićem obišao gradilište.

“Sve je u redu, 18. srpnja bi trebala biti konačno izdana uporabna dozvola za pristupne ceste. Dozvola za most je već izdana i 26. srpnja imat ćemo otvaranje mosta s dijelom pristupnih cesta”, rekao je ministar Butković.

Ministar financija osvrnuo sa pak na cijenu mosta: “Postoje neke komparativne analize prema kojima je most i sve oko njega u financijskom smislu izgrađen puno jeftinije u  odnosu na slične projekte u nekim drugim zemljama, a razlika bim bila još veća kada bi se gradnj mosta ugovarala u uvjetima kojima smo trenutno izloženi”.

Pristupne ceste spojit će se na staru pelješku cestu dok se ne dovrši Stonska obilaznica, što se očekuje do kraja godine.