Jeste li energetski siromašni
Besplatna konferencija Jeste li energetski siromašni, 06.03.2023.

Cijene energenata niz godina su u porastu, a ruska agresija na Ukrajinu dodatno je pridonijela energetskoj krizi, što je dovelo do najviše stope inflacije u posljednjih nekoliko desetljeća. Energetsko siromaštvo postaje značajan problem u mnogim dijelovima Europe, budući da se brojna kućanstva bore s podmirivanjem sve većih troškova energije. Prema istraživanju Eurobarometra, rastući troškovi života najveća su briga za 91 posto hrvatskih građana.

Riziku od energetskog siromaštva u Hrvatskoj, ali i u Europskoj uniji, izloženije su žene s obzirom da primaju niže plaće i mirovine od muškaraca.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj u suradnji s portalom ZGRADOnačelnik.hr organizira konferenciju NEVIDLJIVO LICE ENERGETSKOG SIROMAŠTVA – ŽENSKA PERSPEKTIVA.

Konferencija će se održati u ponedjeljak, 6. ožujka 2023. s početkom u 10 sati i besplatna je za sve zainteresirane, uz obaveznu prijavu za sudjelovanje uživo!

Energetsko siromaštvo je, prema definiciji Europske komisije, situacija u kojoj kućanstvo nema pristup temeljnim energetskim uslugama, a neki od pokazatelja su nemogućnost podmirivanja mjesečnih računa za energiju i adekvatnog zagrijavanja doma.

Program konferencije

Na stranicama ZGRADOnačelnik.hr-a možete pronaći više informacija o konferenciji kao i program konferencije, a za dolazak na konferenciju potrebno je ispuniti PRIJAVNICU.