Tim Praxa pobjednik prvog #startupZG natjecanja

Timovi su na radionici mogli naučiti kako svoju ideju pravilno prezentirati, odnosno pitchati kako bi u što kraćem roku mogli navesti sve najrelevatnije činjenice o svom startupu

143
pobjednik prvog #startupZG natjecanja
Kao najbolji su se pokazali tim Praxa, za što su nagrađeni s 10.000 kuna. Nagradu im je uručio Ivan Babić, direktor zagrebačkog poduzetničkog centra Erste banke

Tim Praxa pobjednik je prvog #startupZG natjecanja. Predstavili su online portal koji će spajati studente i poslodavce koji nude studentsku praksu onima najproaktivnijima. Drugoplasirani tim Peekator ima cilj da poboljša kvalitetu usluge ugostitelja, a idejni začetnik projekta opisao ga je kao “Uber za mistery shopping”.

Uz dva najbolja tima u finalu natjecanja predstavili su se tim eBuddy s aplikacijom koja će omogućiti studentima na studentskoj razmijeni da se lakše upoznaju s lokalnim studentima; Expost koji bismo mogli nazvati Uberom za pakete; GamEco, računalna igrica koja djecu od sedme do petnaeste godine uči o važnosti recikliranja; Obrasci.eu, portal koji će građanima olakšati pristup birokratskim obrascima javne uprave; i AdvEne s pametnom električnom utičnicom koja štedi električnu energiju.

Prva nagrada iznosila je 10.000 kuna, a drugoplasirani tim nagrađen je s dva mobitela Huawei P10 Lite.

Upoznavanje, povezivanje i edukacija

Dodnevno natjecanje održano je tijekom vikenda u organizaciji Zagrebačkog inkubatora poduzetništva (ZIP) i partnera. Natjecatelji su, osim prijekopotrebnog feedbacka od strane stručnog žirija i mentora, dobili i konkretne savjete o dolazećim konferencijama i meetupovima na kojima bi se mogli predstaviti ciljanoj publici ili investitorima.

Prvi dan započeo je uvodnim predavanjem na kojem su natjecateljima objašnjena pravila natjecanja nakon čega je svaki tim u tri minute predstavio svoju tehnološko-poslovnu ideju. Predstavljanje je ujedno služilo međusobnom upoznavanju, ali i povezivanju natjecatelja koji su se samostalno prijavili kako bi se oformili natjecateljski timovi.

Timovi su potom na radionici mogli naučiti kako svoju ideju pravilno prezentirati, odnosno pitchati kako bi u što kraćem roku mogli navesti sve najrelevatnije činjenice o svom startupu. Na predavanju su također saznali kako napraviti poslovni model, koji su razvijali ostatak prvog dana natjecanja. U tom su im pomogli mentori koji su svakom timu pristupali pojedinačno te su s njima sudjelovali u brainstormingu.

Mentoriranje sa svakim od timova održao je i inozemni predavač Master Classa, Andreas Wil Gerdes, poslije čega je održano i finale natjecanja u kojem su svoj završni napredak pokazali svi timovi.

Prva nagrada iznosila je 10.000 kuna, a drugoplasirani tim nagrađen je s dva mobitela Huawei P10 Lite.