Prijavite tim na Novathon #withPBZ i borite se za 75.000 kuna

Zadatak natjecateljskih timova je osmisliti ideje za digitalne aplikacije primjenjive u bankarstvu i financijama koje bi financijske usluge mogle učiniti pristupačnijima i jednostavnijima

85
Novathon #withPBZ

Rekordan broj stručnjaka i sveučilišnih studenata pokazao je interes za sudjelovanje na ovogodišnjem maratonu inovacija Novathon #withPBZ. Organizatori natjecanja, Intesa Sanpaolo Grupa i Privredna banka Zagreb, odlučili su zbog toga povećati kvotu sudionika.

Mladi profesionalci i studenti iz područja web dizajna, programiranja i marketinga još uvijek imaju vremena da se prijave na Novathon #withPBZ  i popune posljednja slobodna mjesta. Prijavom na inovacijski maraton dobivate priliku raditi na uzbudljivim izazovima, rame uz rame s nekim od najvećih stručnjaka iz navedenih područja te steći neprocjenjivo iskustvo programiranjem rješenja za izazovne zadatka iz bankarstva.

Maraton je, naime, prilika za osmišljavanje cutting edge aplikacija za internetsko, mobilno bankarstvo i bankarstvo u poslovnici.

Prva nagrada 75.000 kuna

Novathon withPBZ logoOd natjecateljskih timova očekuje se da osmisle ideje za digitalne aplikacije primjenjive u bankarstvu i financijama koje bi mogle učiniti financijske usluge pristupačnijima i jednostavnijima. Timovi će, dakle, raditi na kreiranju, dizajniranju i gradnji koncepata, prototipova ili interaktivnih modela aplikacija.

Tijekom 24-satnog maratona njihov će zadatak biti da osmisle aplikaciju na jednu od sljedećih tema:

• pametno plaćanje
• digitalno upravljanje imovinom
• pametna poslovnica
• bridge solutions
• bankarstvo izvana prema unutra
• financijski big data.

Rješenja moraju biti povezana s nekim od najavljenih izazova djelomično ili u cijelosti. Poželjno je da obuhvaćaju kodiranje rudimentarnih osnovnih programa. U svakom slučaju morat će dokazati njihovu primjenjivost.

Pobjednički tim osvojit će novčanu nagradu od 75 tisuća kuna. Drugoplasiranima će pripasti 37 tisuća kuna, a treći tim bit će nagrađen s 15 tisuća kuna.

Na samom događanju natjecateljima će biti pridruženi ugledni stručnjaci i mentori iz PBZ-a i Intesa Sanpaolo Grupe, dok će međunarodno priznati govornici iz područja fintecha, kao što su Chris Skinner, Matteo Rizzi i Nenad Bakić, također inspirirati natjecateljske timove.

Chris Skinner, jedan od tzv. fintech titana, govorit će o najnovijim tehnološkim trendovima koji su glavni pokretači promjena u cijelom bankarskom i financijskom sektoru. Budućim sudionicima natjecanja zaželio je dobrodošlicu videoporukom na Facebooku u kojoj je naveo koliko je uzbuđen zbog održavanja natjecanja Novathon #withPBZ te je najavio svoje predavanje koje planira iskoristiti za raspravu sa sudionicima o najvažnijim temama današnje financijske industrije.

Ovogodišnji maraton inovacija Novathon #withPBZ održat će se 23. i 24. rujna u Laubi u Zagrebu.

Sve informacije o mentorima, izazovima i programu događaja dostupne su na službenoj internetskoj stranici Novathon #withPBZ, na kojoj se kandidati mogu i registrirati za natjecanje. Prijave se zaključuju 8. rujna u 12 sati.