Otvorene prijave za drugu generaciju “nevjerojatnih” mladih poduzetnika

Prijave za drugu generaciju nevjerojatnih mladih poduzetnika i poduzetnica koji su već pokazali da žele i mogu, a svoje poslovanje žele podići na višu razinu, otvorene su do 31. svibnja

74
Nevjerojatni

ACT Grupa i Raiffeisenbank Hrvatska i ove godine podržavaju mlade, ‘nevjerojatne’ poduzetnike i daju im podršku u razvoju poduzeća i nastupu na tržištu. Nevjerojatni, program podrške poduzetnicima do 35 godina starosti, otvorio je prijave za sudjelovanje.

ACT Grupa je potporna organizacija čiji su programi podrške već duži niz godina usmjereni onim poduzetnicima koji uz financijski ostvaruju i pozitivni povrat za društvo i zajednicu. Uz šest pokrenutih poduzeća u posljednjih 19 godina pomogli su jačanju i izgradnji kapaciteta više od 250 organizacija, a kontinuiranu podršku pružaju za više od 50 poduzeća kojima je kroz različite programe dodijelila oko 3,5 milijuna kuna potpora.

Razumijevanje i podršku za svoj rad dobila je i u strateškom partneru, Raiffeisenbank Hrvatska, s kojim je prošle godine pokrenula novi program podrške, Nevjerojatni.

“Mladi poduzetnici i dalje iskazuju da im je potrebna podrška, da im nedostaje vidljivosti, da im nedostaje radnog iskustva. Govore o tome kako teško sklapaju poslove jer su od klijenata i poslovnih partnera često marginalizirani i smatrani neiskusnima. Važno im je dati podršku”, komentirala je Ana Brigović iz ACT Grupe.

“Upravo to radimo kroz ovaj program. Uz tehničku i mentorsku podršku koju pružamo dobitnicima, na platformi Nevjerojatni smo podijelili 40-ak inspirativnih poduzetničkih priča. Željeli smo da i drugi čuju i nadahnu se pričama koje mi slušamo svakodnevno, o mladim ljudima diljem Hrvatske koji svojom ustrajnošću, optimizmom i marljivim radom stvaraju dobro – od zapošljavanja, do dobra za zajednicu, ali i inovacija i ostalih pokretača razvoja ekonomije. U mladim poduzetnicima vidimo budućnost, pa ovim putem pozivamo i druge da nam se jave da ispričamo i njihove priče i tako polako gradimo snažnu zajednicu koja će doprinijeti ekonomskom rastu u Hrvatskoj. Iznimno smo sretni i ponosni na suradnju s RBA koja je prepoznala naše ciljeve i financijski podržava program već drugu godinu za redom. Time su omogućili da uz vidljivost i podršku, poduzetnicima omogućimo i sredstva potrebna za jačanje poslovanja”, dodala je Brigović.

Program Nevjerojatni ove će godine podržati 12 mladih poduzetnika i poduzetnica do 35 godina starosti. Podrška se sastoji od mentorstva za razvoj poduzeća od strane iskusnih profesionalaca iz mentorske mreže ACT Grupe i stručnjaka iz Raiffeisenbank Hrvatska te potpore u obliku usluga u vrijednosti 5000 eura. Osim toga, u sklopu programa bit će organizirane edukacije o marketingu, prodaji, strategiji i financijama, ovisno o stvarnim potrebama korisnika i korisnica programa te osigurana promocija uključenih poduzetnika. Za sve korisnike Raiffeisenbank Hrvatska je pripremila i poseban poduzetnički paket usluga.

Prijave za drugu generaciju nevjerojatnih mladih poduzetnika i poduzetnica koji su već pokazali da žele i mogu, a svoje poslovanje žele podići na višu razinu, otvorene su do 31. svibnja na stranici nevjerojatni.hr.

“Ulaganje, podrška i mentorstvo mladih poduzetnika jedan je od ključnih čimbenika razvoja lokalne zajednice te doprinosi društvenoj dobrobiti što je i glavna nit vodilja društveno odgovornih programa RBA. Smatramo da ovim programom mladi dobivaju veliki vjetar u leđa te nevjerojatnu priliku za promicanje svojih ideja i vidljivost na tržištu. Veselimo se vidjeti novu grupu mladih ljudi te im zajedno sa ACT Grupom pomoći na njihovom putu“, istaknula je na predstavljanju programa Sara Foršek, voditeljica održivosti u Raiffeisebank Hrvatska.

Ulaskom u program poduzetnici postaju trajnim članom alumni zajednice ACT Grupe koju čini 50-ak poduzeća. Time poduzetnici dobivaju dugoročnu i kontinuiranu podršku te priliku za povezivanje i razmjenu iskustva s iskusnijim poduzetnicima.