Provectus Capital Partners investirao u Stomatološku polikliniku Arena

Investicija u Polikliniku Arena predstavlja drugu investiciju PCP-ovog fonda razvojnog kapitala ASEF , koji podržavaju Europski investicijski fond i Hrvatska banka za obnovu i razvitak u sklopu CROGIP programa

81
Srećko Srdjak, ravnatelj poliklinike Arena

Provectus Capital Partners (PCP), investicijsko društvo usmjereno na tržišta jugoistočne Europe, investirao je u Stomatološku polikliniku Arena iz Zagreba, te time ostvario svoje prvo ulaganje u dentalnom sektoru u RH.

PCP će zajedno s osnivačima Poliklinike Arena, Marinom i Srećkom Srdjak, nastaviti partnerski raditi s ciljem daljnjeg unaprjeđenja i rasta poslovanja, koje uključuje i nove akvizicije komplementarnih poliklinika u Hrvatskoj i regiji. Na čelu Poliklinike Arena ostaje upravljački tim predvođen ravnateljem poliklinike Srećkom Srdjakom.

“Privatni dentalni zdravstveni sektor u Hrvatskoj ima snažan potencijal rasta i razvoja. Polikliniku Arenu smo prepoznali kao izvrsnu ustanovu koja pruža vrhunske usluge po mjeri pacijenata, koristeći najmoderniju tehnologiju i materijale iznimne kvalitete. Poliklinika Arena je izgradila odličan tim profesionalnih djelatnika te zadnjih nekoliko godina ostvaruje značajne stope rasta poslovanja. Kroz partnerstvo s osnivačima, PCP planira realizirati strategiju daljnjih ulaganja u konsolidaciju sektora privatnih stomatoloških usluga u RH, i šire u regiji”, izjavio je Igor Čičak, predsjednik Uprave i glavni partner Provectus Capital Partners-a.

Stomatološka poliklinika Arena osnovana je prije 10 godina i jedna je od vodeća dentalnih poliklinika u Hrvatskoj, u kojoj je zaposleno više od 60 visokostručnih i profesionalnih djelatnika iz svih grana stomatologije.

”Stomatologija u Hrvatskoj je na visokoj razini, što je i prepoznato u široj regiji, iz koje nam dolazi sve više pacijenata. Investiciju PCP-a, kao prvu takvu investiciju u stomatološku polikliniku u Hrvatskoj, gledamo u kontekstu još jednog priznanja cijeloj struci, a onda i našem vrijednom radu. Investicija će nas još više ojačati i omogućiti dodatna ulaganja i u ljude i u opremu, kao i dodatan iskorak na tržištu”, izjavio je Srećko Srdjak, ravnatelj poliklinike.

Investicija u Polikliniku Arena predstavlja drugu investiciju PCP-ovog fonda razvojnog kapitala ASEF (Adriatic Structured Equity Fund), koji podržavaju Europski investicijski fond i Hrvatska banka za obnovu i razvitak u sklopu CROGIP programa