Počinje Tjedan EU fondova u Zagrebu, Šibeniku i Mariji Bistrici

Cilj događaja je široj javnosti i potencijalnim korisnicima predstaviti sve mogućnosti korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova, kao i dobrobiti koju oni nose Hrvatskoj

102
Tjedan EU fondova
Tjedan EUfondova 2018 / MRRFEU

I ove godine Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, kao nacionalno tijelo odgovorno za koordinaciju informativnih i obrazovnih aktivnosti o korištenju europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI fondova), u suradnji s partnerskim institucijama, organizira „Tjedan EU fondova“.

Tjedan EU fondova održat će se u Zagrebu, Šibeniku i Mariji Bistrici, od 24. do 27. travnja. Tom prilikom svim potencijalnim korisnicima, kao i široj javnosti, bit će predstavljene aktualne mogućnosti korištenja fondova Europske unije, kao i dobrobiti koju oni nose Hrvatskoj.

Program događanja “Tjedan EU fondova 2018”

Kroz ova četiri dana predstavit će se rezultati i uspješni projekti kao i izazovi s kojima se prijavitelji najčešće susreću u praksi. Svi zainteresirani moći će na brojnim predavanjima i predstavljanjima uspješnih projekata saznati sve što ih zanima o EU fondovima.

U utorak, 24. travnja, u Mariji Bistrici će se održati radionice na temu ruralnog razvoja i pripreme EU projekata u poljoprivredi, a održat će se i promocija domaćih poljoprivrednih proizvoda na manifestaciji ‘Naše domaće, sada i ubuduće’.

U srijedu, 25. travnja, na šibenskoj tvrđavi Sveti Mihovil održat će se program s temama iz područja Europskog socijalnog fonda. Naglasak će biti na projektima obrazovanja, zapošljavanja i razvoja civilnog društva.

>>Uz mobilnu aplikaciju EUfondovi brže do informacija o EU natječajima

U četvrtak, 26. travnja, u Zagrebu, u Plaza event centru, predstavit će se brojni projekti i aktualne mogućnosti financiranja iz operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Građani će u četvrtak moći posjetiti i „Sajam EU mogućnosti“ na kojemu će biti predstavljeni aktualni EU natječaji, planirani i realizirani projekti te iskustva korisnika. Na sajmu će se predstaviti i proizvodi raznih tvrtki koje svoje poslovanje jačaju uz pomoć EU sredstava, kao što su kozmetika na biljnoj bazi, hrvatski pjenušci, a bit će predstavljen i električni tricikli.

U petak, 27. travnja, u Plaza event centru, održat će se posljednji događaj u okviru „Tjedna EU fondova“ na kojem će posjetitelji moći saznati više o mogućnostima financiranja kroz Europsku teritorijalnu suradnju i Programe Unije.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje putem internetske stranice strukturnifondovi.hr. gdje možete pronaći i cjelokupni program.