Prijavite se na Vienna Start-up 2018.

Perspektivnim mladim poduzetnicima pokrivaju se putni troškovi, smještaj za dva mjeseca boravka u Beču, mjesto za rad u jednom od 32 bečka coworking prostora, coaching program, ulaznice za Pioneers festival...

126
Vienna Start-up 2018

Gospodarska agencija Grada Beča (Wirtschaftsagentur Wien) koju su 1982. godine osnovali Grad Beč, Gospodarska komora Beča, Unicredit i Erste banka i ove godine s ciljem promoviranja Beča kao poduzetničkog centra nastavlja projekt Vienna Start-up 2018.

Paket koji se u sklopu projekta dodjeljuje perspektivnim mladim poduzećima pokriva putne troškove, smještaj za dva mjeseca boravka u Beču, mjesto za rad u jednom od 32 bečka coworking prostora, coaching program, ulaznicu za bečki start-up festival (Pioneers festival) te upoznavanje i sklapanje korisnih kontakata s poduzetničkom scenom Beča.

Rok za prijavu na Vienna Start-up 2018 – siječanj 2018.

Prošle je godine ovim paketom obuhvaćeno deset tvrtki, a zbog velikog broja prijava – s četrdeset prijava 2015. na dvjesto trideset 2016. godine – naredne će godine u Beč biti pozvan duplo veći broj međunarodnih start-upova. Iz Hrvatske je od pokretanja projekta prije dvije godine zaprimljeno četrnaest prijava, a krajnji rok prijave za novi „paket“ je 31.01.2018. godine.

„Ovim projektom Gospodarska agencija ne želi se samo promovirati na međunarodnoj razini, nego nastoji privući i u Beču zadržati zanimljive projekte. Većina start-upova unutar dvije godine uspije stvoriti 7,5 radnih mjesta, što smatramo vrlo relevantnim gospodarskim faktorom.“ kazala je bečka gradska vijećnica za gospodarstvo Renate Brauner.

Kontakt centar

Gospodarska agencija Grada Beča predstavlja inicijalni kontakt centar za lokalna i međunarodna poduzeća koja podržava ne samo besplatnim savjetovanjem nego i subvencijama i ustupanjem poslovnih prostora.

Njezin je cilj jačanje bečkih poduzeća i inovacija, a u fokusu agencije prvenstveno se nalaze humanističke znanosti, urbane tehnologije, kreativno gospodarstvo, kao i komunikacijske i informacijske tehnologije.