Glas poduzetnika i ZRIN će kreirati zajedničke inicijative

Udruga Glas poduzetnika i Znanstveno-razvojna inicijativa ZRIN potpisali su Sporazum o partnerskoj suradnji. Glas poduzetnika i ZRIN će zajedno kreirati inicijative, akcije i događaje od zajedničkog značaja i prijavljivati se na projekte financirane iz sredstava EU

33

Udruga Glas poduzetnika i Znanstveno-razvojna inicijativa ZRIN potpisali su u četvrtak u Zagrebu Sporazum o partnerskoj suradnji. Sporazum su u ime svojih Udruga potpisali predsjednik udruge Glas poduzetnika Hrvoje Bujas i predsjednik ZRIN-a Damir Vanđelić.

Prema sporazumu dvije udruge će se međusobno obavještavati o svim važnim inicijativama, događajima i akcijama, međusobno će se podržavati u zahtjevima koje upućuju nadležnim tijelima ako oni odražavaju njihove temeljne vrijednosti i načela djelovanja. Također Glas poduzetnika i ZRIN će zajednički kreirati inicijative, akcije i događaje od zajedničkog značaja i zajednički se prijavljivati na projekte financirane iz sredstava EU.

Ove dvije udruge dijele iste ciljeve i viziju Hrvatske 2.0 kako bi potaknule sinergijski učinak i provele istinske promjene u društvu.

Obje udruge kroz svoje djelovanje podupiru i zalažu se za 4 postulata:

• #VišeRada – Država ne smije poreznom, zakonodavnom i drugim politikama poticati manje rada, naprotiv! Mora poticati rad, povećanje prometa, povećanje dobiti i povećanje plaća!
• #Digitalizacija – Država ne može tražiti od poduzetnika i obrtnika dokumente koje je sama izdala! Digitalizirajte javnu upravu, počeli ste sada, idite do kraja!
• #ManjiPorezi – Država ne mora dati ništa poduzetnicima, ali mora uzimati manje! Poduzetnici najbolje znaju u što i kako investirati s novcem koji su sami zaradili!
• #VišePravde – Država se treba naplaćivati posljednja! Zašto tražimo da plaćanje PDV-a državi bude po naplati fakture trajna, a ne privremena mjera? Zato što će u tom slučaju pravosuđe početi funkcionirati, jer će država učiniti sve da bude efikasno kako bi se i sama što prije naplatila!

Na temelju zajedničkog interesa za međusobnim povezivanjem, ovaj će Sporazum o suradnji omogućiti programsku suradnju na područjima od zajedničkog interesa  kroz zajedničke inicijative i međusobno obavještavanje o aktivnostima koje doprinose unapređivanju poslovnog okruženja.

Glas Poduzetnika je udruga mikro, malih i srednjih poduzetnika, obrtnika, samozaposlenih i svih zaposlenika u privatnom sektoru, čiji je cilj konkretnim prijedlozima nužnih i hitnih ekonomskih mjera i reformi upućenih Vladi Republike Hrvatske i državnim institucijama, ubrzati ekonomski oporavak cijelog društva te izgraditi zdrave temelje za Hrvatsku 2.0. Udruga broji više od 19.000 članova, a podržava ju više od 250.000 građana Hrvatske. Udruga Glas poduzetnika također je članica europskih udruženja ESBA i SMIUnited.

ZRIN je znanstvena i stručna platforma za razvoj i unapređenje Hrvatske kroz aspekte svih bitnih javnih politika s glavnim ciljem ostvarenja ekonomske paradigme i inkluzivnih političkih institucija.

“Centralna paradigma ZRIN-a je ekonomska paradigma, odnosno povećanje standarda života u Hrvatskoj. Ključan faktor osnaženja ekonomije i povišenja standarda su upravo poduzetnici i zato nam je ova suradnja važna. Za ostvarenje ekonomske paradigme neophodna je i društvena promjena, a prvenstveno su potrebni pravda, kultura rada i digitalizacija kao alat za povećanje transparentnosti, ali i učinkovitosti državne uprave”, istaknuo je predsjednik ZRIN-a Damir Vanđelić nakon potpisivanja ugovora.