Naknade za očuvanje radnih mjesta i fiksne troškove idu i u travnju

Troškovi potrošnje električne energije stanovnicima Banije čija je imovina stradala u potresu za travanj bit će podmireni iz državnog proračuna, a u travnju se neće naplaćivati cestarina na autocesti između Zagreba i Lekenika

28

Vlada Republike Hrvatske odlučila je da će se s provedbom mjera za očuvanje radnih mjesta te naknade fiksnih troškova poslovanja nastaviti i u travnju. Odluka je očekivana zbog pogoršanja epidemiološke slike.

“Mjera od 4000 kuna nastavit će se i u travnju za sve one subjekte koji su prema postojećim kriterijima u mogućnosti tražiti tu vrstu podrške. Također, nastavit ćemo s mjerom za nadoknadu fiksnih troškova za one subjekte kojima je zbog određenih mjera ograničenja u borbi protiv Covida-19 onemogućeno da poslovnu aktivnost obavljaju onako kako su to činili ranije”, rekao je predsjednik Vlade Andrej Plenković na sjednici Vlade.

Proračunski troškovi nastali provedbom mjere za očuvanje radnih mjesta do sada su premašili 10 milijardi kuna.

Vlada je također odlučili da nastavi s nadoknadom troškova električne energije stanovnicima potresom pogođenog područja Sisačko-moslavačke županije.

“Struja će biti i u travnju nadoknađena za sve one koji su nastradali potresu na Baniji. A Hrvatske autoceste će u travnju nastaviti s nenaplatom cestarine od Zagreb prema Sisku, dakle do Lekenika”, rekao je Plenković.