Turističkim agencijama za normalizaciju tekućeg poslovanja 15,6 mil kn

Ukupno odobreni iznos od 15.559.070 kn podijeljen je između 307 agencija, među kojima je i 79 članica UHPA-e

16
[Image by Thanks for your Like • donations welcome from Pixabay]

Temeljem programa potpora male vrijednosti za pomoć pogođenim djelatnostima iz turističkog sektora za pokretanje i normalizaciju tekućeg poslovanja uslijed aktualne pandemije COVID-19 i objavljenih javnih poziva, Ministarstvo turizma i sporta donijelo je Odluku o dodjeli bespovratnih sredstava turističkim agencijama za pokretanje i normalizaciju tekućeg poslovanja. Ukupno odobreni iznos od 15.559.070 kn podijeljen je između 307 agencija, među kojima je i 79 članica UHPA-e.

Najveće potpore dobili su Katarina Line d.o.o iz Opatije (566,6 tis kn), Elite Travel putnička agencija d.o.o. (450 tis. kn) i Dubrovnik Travel d.o.o. (336.6 tis. kn) iz Dubrovnika, Uniline d.o.o iz Pule (320 tis. kn) i Globtour Event d.o.o. iz Zagreba (300 tis. kn).

Korisnici kojima je dodijeljena potpora zaključit će ugovor s Ministarstvom turizma i sporta u kojem će biti utvrđena međusobna prava i obveze ugovorenih strana vezanih za dodjelu bespovratnih potpora male vrijednosti.

Korisnici su dužni namjenski koristiti odobrena i doznačena financijska sredstva te Ministarstvu turizma i sporta podnijeti Konačno izvješće o utrošenim sredstvima bespovratne potpore najkasnije do 31. siječnja 2022.

Odluku i popis agencija kojima su dodjeljene potpore možete pročitati ovdje.