Krenule prijave za treću generaciju PwC-ovog programa Startup Collider

PwC-ov program razvoja poslovanja startup poduzeća namijenjen je uglavnom mladim tvrtkama u srednjoj i istočnoj Europi koja su već prisutna na tržištu i imaju gotov proizvod. Prijave se zaprimaju do 16. prosinca 2018.

122
Startup Collider

Sredinom listopada započele su prijave za treću generaciju PwC-ovog programa Startup Collider. Svrha programa razvoja poslovanja jest uspostavljanje poslovne platforme za razvoj poslovanja startup poduzeća, pružajući podršku inovativnim poduzećima s gotovim B2B rješenjima pri razvijanju i razvoju poslovanja na stranim tržištima u srednjoj i istočnoj Europi.

PwC-ov program razvoja poslovanja startup poduzeća namijenjen je uglavnom mladim tvrtkama u srednjoj i istočnoj Europi (SIE) koje već posluju u ovoj regiji. Program bi također mogao uključiti i startup poduzeća iz svijeta koja planiraju proširiti doseg svojih inovativnih tehnologija i koja bi željela u suradnji s PwC-om razviti svoje poslovanje u regiji SIE.

Prilagodba poslovnog modela novim tržištima i industrijama

Jedna od najvećih prednosti programa jest pristup međunarodnoj mreži stručnjaka, PwC-ovih mentora, partnera, ali i klijenata diljem svijeta. Samo u regiji središnje i istočne Europe riječ je o tisućama tvrtki koje su u potrazi za inovacijama na području B2B poslovanja koje njihove organizacije mogu odmah provesti.

„PwC-ov program Startup Collider nije inkubator ili program usmjeren na start-up poduzeća u ranoj fazi razvoja. Usredotočili smo se na start-up poduzeća koja su već prisutna na tržištu i imaju gotov proizvod. Naš je zadatak preispitati njihov poslovni model, kao i njihova rješenja i ideje, a zatim ih prilagoditi novim tržištima ili novim industrijama”, kaže Beata Cichocka-Tylman, direktorica za usluge povezane s inovacijama te istraživanjem i razvojem u PwC Poljska.

Program ima međunarodni karakter. Već u fazi samog prikupljanja prijava za prethodnu generaciju PwC-ovog Startup Collidera, prijavilo se gotovo 300 poduzeća iz 30 europskih zemalja, s Bliskog istoka i iz Sjeverne i Južne Amerike. Finalisti prethodnog programa dolaze uglavnom iz srednje i istočne Europe, ali i izvan regije, uključujući Veliku Britaniju i Španjolsku.

Prijave za program Startup Collider do 16. prosinca

„Pratimo promjene u potražnji za inovacijama među našim klijentima. Zato smo ove godine odlučili potražiti rješenja s čak 12 područja, uključujući razvoj financijskih tehnologija (FinTech), upravljanje rizicima, Internet stvari, umjetnu inteligenciju, e-trgovinu, korisničku podršku ili automatizaciju procesa. Ove tehnologije vrlo su različite, a određena korporacija unutar svakog sektora može ih provesti na drugačiji način. Potražnja za inteligentnim rješenjima koja jamče transformaciju postojećih procesa i optimizaciju ne jenjava, baš naprotiv, sve je veća”, dodaje Magdalena Kwoska, voditeljica projekta Startup Collider u PwC-u.

Prijave za PwC-ov program Startup Collider zaprimaju se do 16. prosinca 2018., a krajem veljače 2019. odabrat će se od 10 – 15 najperspektivnijih društava. Ova će skupina sudjelovati u šestomjesečnom procesu razvoja poslovanja, a proces će se provoditi uglavnom putem interneta.

Odabrana poduzeća dobit će priliku sudjelovati u sektorskim događanjima i događajima poslovnog umrežavanja u koje će biti uključen i PwC-ov Startup Collider. Tijekom razdoblja od ožujka do rujna 2019. poduzetnici će se sastajati s PwC-ovim stručnjacima i poslovnim predstavnicima. Program će završiti u rujnu 2019. posebnim događajem nazvanim Demo Day, na kojemu će startup poduzeća pred investitorima i potencijalnim klijentima predstaviti svoje proizvode, usluge i tehnologije.

Više informacija o programu, uvjetima i ponudi za startup poduzeća, možete potražiti na web stranici programa startupcollider.pwc.com.