Saznajte tko su pobjednici Zabinog natječaja #prviput

Stručni žiri odabrao je dobitnike natječaja #prviput kojim Zagrebačka banka daje podršku malim poduzetnicima u turizmu

177
#prviput

Stručni žiri odabrao je pobjednike natječaja #prviput kojim Zagrebačka banka daje podršku malim poduzetnicima u turizmu. #prviput je nagradni natječaj u kojem su mikro i mali poduzetnici koji djeluju u turizmu, do kraja rujna, imali priliku osvojiti besplatnu marketinšku kampanju s nacionalnim emitiranjem.

Žiri je odabrao 15 najboljih turističkih ponuda a dvoje od njih – Heritage Hotel Frankopan iz Ogulina i Ranč Ramarin nedaleko od Slavonskog Broda, osvojili su veliku marketinšku kampanju koja uključuje i TV spot, dok će ostali biti promovirani na digitalnim kanalima.

Ivana Jelić iz Heritage Hotela Frankopan, koji pruža pravi ugođaj prošlosti te u svojoj ponudi ima i vinski podrum star 200 godina, nije krila oduševljenje: “Osjećam se jako sretno i zahvalno. Iako smo se dosta potrudili oko prijave, činjenica da nas je Zagrebačka banka odabrala za glavnu nagradu čini nas sve u hotelu iznenađenima i izuzetno ponosnima. Ova nagrada za nas i za Ogulin kao turističku destinaciju znači jako puno, pogotovo u ovim izazovnim vremenima za turizam i male poduzetnike. Želja nam je svima u Hrvatskoj otkriti brojne prirodne ljepote i znamenitosti bajkovitog Ogulina”,

Ranč Ramarin, smješten u mjestu Garčin, specifičan je zbog brojnih aktivnosti poput jahanja, biciklizma i pecanja, a nudi i luksuzno opremljene bungalove, noćni kamp za djecu i brojne druge sadržaje, što ga čini pravom ruralnom atrakcijom. Nakon što su saznali za nagradu poručili su: „Prilikom prijave smo mislili da bismo mogli biti jedni od dobitnika, no nikako se nismo nadali glavnoj nagradi. Oduševljenje je ogromno i nakon sto su se dojmovi slegli, uz malo veću dozu stečenog samopouzdanja nakon današnjeg dana, možemo reći i – zasluženo.“

Svi dobitnici natječaja #prviput

Među 15 odabranih su i Pripovjedna ruta bajke u Ogulinu koja se sastoji od obilaska lokaliteta koji su inspirirali spisateljicu Ivanu Brlić-Mažuranić u pisanju Priča iz davnine, Raftrek Adventure Travel koji nudi packrafting na rijeci Zrmanji za goste željne adrenalina. te vlasnica agencije Lynx and Fox iz Delnica, koja je ujedno jedini profesionalni licencirani turistički vodič za područje Gorskog Kotara.

U području Baranje smjestila su se dva dobitnika – imanje Ivica i Marica gdje mogu uživati ljubitelji prirode, domaće hrane i dobre zabave te OPG Stipino, koje se bavi proizvodnjom voća i povrća te nudi i radionice izrade ajvara, pekmeza ili sirupa. Mjesto među najboljima pronašla je i Pustara Višnjica, agroturističko imanje nedaleko od Slatine, koje reprezentira gospodarsku baštinu Slavonije.

Na području Zagreba i Zagrebačke županije dobitnici su Travel To Croatia koji nudi interaktivne ture na području Zagreb te OPG Karlo Kos, na kojem gosti mogu provesti ugodno vrijeme okruženi zelenilom i upoznati se s tradicijom proizvodnje vina.

Žiri je oduševio mladi umjetnik Jure Bralić koji u Tiskari Antico u Motovunu, kreira unikatne grafike i ilustracije na replici srednjovjekovnog Gutenbergovog stroja – preše. Među odabranima je i Ponte Porto, obiteljski B&B u blizini umjetničkog gradića Grožnjana, koji nudi bijeg u mir i prirodu, daleko od masovnog turizma.

Među dobitnicima je i etno-agro park Stella Croatica u Klisu, čija je ponuda naslonjena na dugogodišnju tradiciju proizvodnje proizvoda utkanih u tradiciju Dalmacije. U Mirlović Zagori smješten je OPG Campanelo, u kojem kupci mogu sami doći u vrt i odabrati što žele, a Pet bofora nude kombinaciju krstarenja i planinarenja na putu Kornati, koji je pao u zaborav zadnjih tridesetak godina.

Online platforma s informacijama o neotkrivenoj turističkoj ponudi Hrvatske

„Iznimno smo zadovoljni odazivom na natječaj #prviput i što nam se prijavilo puno kvalitetnih projekata kojima ćemo pomoći u promociji njihovih turističkih ponuda. Na taj način dajemo podršku malim i srednjim poduzetnicima u turizmu i stvaramo najveću online platformu za promociju neotkrivenih ljepota i unikatnih doživljaja Hrvatske. #prviput je još jedan doprinos zajednici u kojoj živimo i poslujemo i gdje želimo biti dio rješenja. Čestitke od srca svim dobitnicima“, izjavio je Romeo Collina, predsjednik Uprave Zagrebačke banke.