Za digitalizaciju mikro, malih i srednjih poduzetnika bespovratno 206 mil. kn

Pojedinačni iznos bespovratne potpore je između 150.000 i 750.000 kuna. Prihvatljivi prijavitelji su mikro, mala i srednja poduzeća s najmanje tri zaposlena na puno radno vrijeme u prethodnoj kalendarskoj godini

82
potpore za digitalizaciju
[Image by Gerd Altmann from Pixabay]

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je u petak poziv “Bespovratne potpore za digitalizaciju”, namijenjen mikro, malim i srednjim poduzetnicima, za što je osigurano 206 milijuna kuna, uz pojedinačni iznos bespovratne potpore između 150.000 i 750.000 kuna. Prihvatljivi prijavitelji su mikro, mala i srednja poduzeća s najmanje tri zaposlena na puno radno vrijeme u prethodnoj kalendarskoj godini.

Pozivom se osiguravaju sredstva za uvođenje digitalnih rješenja u poslovanje kroz ulaganja u digitalne alate i opremu za uvođenje novog načina poslovanja poduzeća, odnosno novih ili značajno poboljšanih proizvodnih postupaka, načina isporuke usluga ili organizacijskih praksi, te jačanje digitalnih vještina.

Aktivnosti koje će biti prihvatljive za financiranje u sklopu poziva su izrada, razvoj ili nabava digitalnih rješenja i tehnologija u svrhu digitalne transformacije poslovnih procesa ili proizvodnje, implementacija, prilagodba ili integracija digitalnih rješenja i tehnologija, te jačanje digitalnih vještina zaposlenika povezanih s prethodno navedenim aktivnostima.

Poziv se provodi kao otvoreni postupak u modalitetu privremenog poziva na dostavu projektnih prijedloga. To znači da je određen krajnji rok za podnošenje projektnih prijedloga, a po njegovom isteku započinje postupak dodjele kojim se omogućava natjecanje između svih podnesenih projektnih prijedloga na temelju kvalitativnih aspekata.

Razdoblje zaprimanja prijava bit će od 1. srpnja 2022. do 12. kolovoza 2022., a projekte će po zatvaranju poziva evaluirati HAMAG–BICRO, što će rezultirati sastavljanjem bodovne rang-liste i donošenjem odluka o financiranju.