Zagrebačka županija: 1,7 mil. kuna za razvoj poduzetničkih zona i inkubatora

Poticajna sredstva dodjeljuju se gradovima i općinama za izradu projektne dokumentacije za izgradnju i uređenje infrastrukture i poduzetničkih inkubatora

43
Zagrebačka županija

Zagrebačka županija uputila je javni poziv gradovima i općinama na svom području za dodjelu 1,7 milijuna kuna za programe ili projekte vezane uz poticanje razvoja poduzetničkih zona i poduzetničkih inkubatora. Poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 30. studenog 2019. godine.

Poticajna sredstva dodjeljuju se gradovima i općinama za izradu projektne dokumentacije za infrastrukturu u zoni, ali i za izgradnju i uređenje infrastrukture do zone i u zoni (energetska, komunalna, prometna, komunikacijska infrastruktura) kao i za uređenje zemljišta i okoliša u zoni.

Poticaj se može također ostvariti i za izradu projektne dokumentacije za izgradnju poduzetničkih inkubatora kao i za izgradnju i opremanje inkubatora.

Postotak sufinanciranja ovisi o indeksu razvijenosti

Maksimalni iznos sredstva koji pojedini korisnik može ostvariti je milijun kuna, a postotak sufinanciranja ovisi o indeksu razvijenosti grada ili općine. Za projekte jedinica lokalne samouprave (JLS) I., II., III. i IV. stupnja razvijenosti Zagrebačka županija može izdvojiti do 100 posto iznosa vrijednosti projekta, za gradove i općine V. i VI. stupnja razvijenosti maksimalni iznos sufinanciranja iznosi do 80 posto ukupne vrijednosti, dok one najrazvijenije JLS koje se nalaze u VII. i VIII. skupini razvijenosti mogu ostvariti maksimalnu potporu do 60 posto vrijednosti projekta.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve gradove i općine na svom području da svoje prijave dostave najkasnije do 30. studenoga 2019. godine.

Projekt se može prijaviti isključivo elektronički, putem sustava ePrijave koji je dostupan na poveznici www.eprijave.hr, ispunjavanjem odgovarajućeg obrasca i učitavanjem propisane dokumentacije (skenirani dokumenti/formati pdf i jpg) u sustav za prijavu projekata.

Nakon završetka ePrijave treba ispisati prijavni obrazac, potpisati ga te poslati preporučenom poštom u roku od 7 dana od dana ispunjavanja ePrijave (bez već priložene propisane dokumentacije) na adresu:

  • Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V, 10 001 Zagreb
  • s naznakom “Javni poziv za prijavu programa/projekata za sufinanciranje poticanja razvoja poduzetničkih zona i poduzetničkih inkubatora u Zagrebačkoj županiji za 2019. godinu“.

Obrazac za prijavu može se predati i osobno u Pisarnicu Zagrebačke županije koja se nalazi na već spomenutoj adresi na 6. katu.