Deutsche Telekom i Ericsson nude mrežna rješenja za industrijske korisnike

Partnerstvo ima za cilj podržati različite slučajeve za poslovne korisnike u proizvodnji, uključujući tvorničke linije za proizvodnju, logističke centre, zračne i druge luke

70
Deutsche Telekom i Ericsson

Njemački pružatelj usluga Deutsche Telekom i Ericsson najavili su strateško partnerstvo kao odgovor na sve veću potražnju za mobilnim rješenjima u kampusima na industrijskim lokacijama u Njemačkoj.

Partnerstvo ima za cilj podržati različite slučajeve za poslovne korisnike u proizvodnji, uključujući tvorničke linije za proizvodnju, logističke centre, zračne i druge luke itd. Kombinacija javnih i privatnih mobilnih mreža pruža najbolju pokrivenost i kapacitet u kampusu i njegovoj blizini, a kupci će imati koristi od poboljšane sigurnosti, učinkovitosti i održivosti poslovanja.

Tehnologija mreža u kampusu bit će dopunjena rješenjima iz portfelja Deutsche Telekoma. Korisnički slučajevi s kupcima u raznim industrijama uključuju autonomni prijevoz materijala za proizvodnju, rafinerije sljedeće generacije i predviđanje održavanja.

“Naši kupci iz velikih i srednjih poduzeća traže sigurna, pouzdana i visoko učinkovita mrežna rješenja prilagođena njihovim specifičnim zahtjevima. Deutsche Telekom i Ericsson dugi niz godina surađuju na inovacijama, tehnologiji i uslugama. Ovo jedinstveno partnerstvo kombinira najbolje od obje tvrtke s ciljem ubrzavanja automatizacije poslovnih procesa naših klijenata i njihovog bržeg odziva prema kupcima danas i u budućnosti”, rekao je Adel Al-Saleh, izvršni direktor T-Systems i član uprave Deutsche Telekoma. “Radujemo se poticanju inovacija u ovom partnerstvu te stvaranju preduvjeta za globalni uspjeh naših kupca.“

Arun Bansal, predsjednik i voditelj regije Europa i Latinska Amerika u Ericssonu, rekao je dasu “mreže u kampusima fleksibilne i pouzdane”. “Uzbuđeni smo što ćemo povećati produktivnost naših kupaca uspostavljajući standarde za Industriju 4.0. Naše blisko partnerstvo s Deutsche Telekomom bez sumnje će i dalje rezultirati inovacijama i rješenjima usmjerenim na kupce koja će daljnje podići ljestvicu.”

Mreže u industrijskim kampusima

Mreže u kampusima neprimjetno kombiniraju javno i privatno mobilno povezivanje za podršku različitim poslovnim korisničkim slučajevima. Privatni dio, potpuno izoliran od javne mreže, isključivo se koristi za poslovni sustav. Zahvaljujući namjenskom korištenju spektra i mehanizmima kvalitete usluge, privatna mreža može pružiti sigurniju, pouzdaniju i predvidljiviju povezanost.

Uz podatkovni promet koji se odvija lokalno, kupci imaju koristi od niskog kašnjenja mreže i visokog stupnja sigurnosti. Tvrtke mogu, na primjer, u svom radu kontrolirati i nadgledati IoT aplikacije u stvarnom vremenu, poput središnje kontroliranih industrijskih robota i transportnih sustava bez vozača.

Zaposlenici u području kampusa imaju koristi od poboljšane pokrivenosti javnom mobilnom mrežom, primajući znatno bolje govorne i podatkovne usluge. Vanjski pružatelji usluga i dobavljači također se mogu povezati preko javnog dijela.

Ericsson nudi LTE i 5G tehnologije za privatne mreže, uključujući lokalnu jezgrenu mrežu i opremu za radijsku pristupnu mrežu za pokrivanje kampusa, kao i Cellular IoT rješenja za ispunjavanje različitih zahtjeva korisničkih slučajeva. Na sajmu u Hannoveru  pokrenuo još jednu namjensku mobilnu mrežu za digitalnu  transformaciju industrije 4.0 – Ericsson Industry Connect.