Donja Stubica, Bistra i Dugopolje dobili besplatan WiFi Internet

Grad Donja Stubica te općine Bistra i Dugopolje dio su gradova i općina kojima je u sklopu inicijative WiFi4EU, s ciljem uvođenja besplatnog WiFi-a za građane i posjetitelje na javnim lokacijama, dodijeljen vaučer u iznosu od 15.000 eura

38
besplatan WiFi

Grad Donja Stubica i općine Bistra i Dugopolje u okviru programa WiFi4EU dobili vaučere u iznosu od 15.000 eura za osiguravanje besplatnog interneta na javnim lokacijama

Hrvatski Telekom kroz ulaganja u razvoj optičke infrastrukture, omogućavanjem pristupa kvalitetnom internetu u urbanim i ruralnim područjima te implementacijom WiFi pristupnih točaka aktivno radi na digitalizaciji Hrvatske.

Grad Donja Stubica te općine Bistra i Dugopolje dio su gradova i općina kojima je u sklopu inicijative WiFi4EU, s ciljem uvođenja besplatnog WiFi-a za građane i posjetitelje na javnim lokacijama, dodijeljen vaučer u iznosu od 15.000 eura. Zahvaljujući dugogodišnjoj uspješnoj suradnji s Hrvatskim Telekomom, ova su mjesta odabrala HT kao pouzdanog tehnološkog partnera i najboljeg izvođača koji će tehnološki omogućiti javni besplatni WiFi internet za njihove stanovnike.

Donja Stubica

Na području Grada Donje Stubice implementirana je moderna WiFi mreža koja pokriva ključne lokacije u gradu što dodatno poboljšava infrastrukturu grada i omogućava još bolju povezanost.

“Prilikom realizacije ovog projekta susreli smo se s izazovima u povezivanju svih pristupnih točaka uslijed šumovitog i brdovitog krajolika, a kako bismo pokrili čim veće područje na što više objekata koji su u interesu naših građana. Drago nam je što realiziramo ovakve kompleksne projekte modernizacije i digitalizacije našeg grada, a sve u skladu sa našim ciljem omogućavanja kvalitetnijih životnih uvjeta kako za naše sugrađane tako i za sve koji posjećuju naš prekrasan grad“, izjavio je gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić.

Bistra

Općina Bistra posjeduje modernu optičku infrastrukturu koja omogućava velike brzine prijenosa podataka, sudjeluje u razvoju Hrvatske u e-mobilnosti te posjeduje e-punionicu za električna vozila s dva parkirna mjesta, a pokrivanjem javnih površina besplatnim WiFi pristupom internetu Općina Bistra dodatno se modernizira i podiže kvalitetu života za svoje stanovnike.

“U Općini Bistra Hrvatski Telekom je instalirao ukupno 12 pristupnih točaka na sedam vanjskih i pet unutarnjih lokacija iz projekta WiFi4EU. Time smo omogućili našim mještanima besplatan i slobodan pristup internetu na lokacijama gdje se i inače odvija glavnina društvenog života, znači u svim našim društvenim domovima, vatrogasnom domu, sportskom centru, knjižnici kao i ispred župne crkve, u centru Donje Bistre, ispred zgrade Općine Bistra i ispred sportskog centra”, poručuju iz Općine Bistra.

Dugopolje

Općina Dugopolje također je jedna od općina koja je prepoznala važnost modernizacije i povezanosti pa je u sklopu programa WiFi4EU dobila vaučer te su u suradnji s Hrvatskim Telekomom postavljene pristupne točke na ključnim gradskim lokacijama. No, Općina Dugopolje je napravila dodatni iskorak s ciljem omogućavanja povezanosti za što veći broj svojih stanovnika te su uložili i dodatna vlastita sredstva kako bi pristup internetu omogućili za gotovo cijelo područje općine.

“Općina Dugopolje uspješno je aplicirala i dobila vaučer europskog projekta WiFi4EU te smo odlučili nadograditi osnovne zahtjeve i osim europskih sredstava uložiti dodatna sredstva; signalom smo pokrili cijelo Dugopolje, naselje Koprivno, a nastavljamo dalje i s Kotlenicama. Ovime omogućujemo našim stanovnicima brzine do 100 Mbit/s koje na velikim dijelovima općine do sada nisu bile moguće. Potpuno nam je jasno da je Internet infrastruktura budućnosti bez koje nema kvalitetnog napretka te nam je drago da imamo stručnu podršku Hrvatskog Telekoma uz kojeg smo uspješno odradili ovaj projekt“, rekao je Perica Bosančić, načelnik Općine Dugopolje.

Hrvatski Telekom najveći je privatni investitor u digitalnu infrastrukturu u Hrvatskoj koji godinama kontinuirano ulaže u kvalitetu i razvoj infrastrukture mobilne i fiksne mreže.