Ericsson Nikola Tesla modernizira radijsku mrežu Telekoma Kosova

Cjelokupni projekt modernizacije mreže bit će u potpunosti implementiran do kraja 2024. godine, a potpuna pokrivenost u regiji Prištine očekuje se već u ljeto ove godine

16
Ericsson Nikola Tesla
Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle [Izvor: Ericsson Nikola Tesla]

Telekom Kosova i Ericsson Nikola Tesla potpisali su okvirni višegodišnji ugovor o suradnji na modernizaciji i održavanju radijske mreže kosovskog operatora vrijedan 15 milijuna eura. Ugovor obuhvaća uvođenje najnaprednije Ericssonove 5G opreme u radijski dio mreže Telekoma Kosova.

Nakon otvorenog i uspješnog natječaja, glavna izvršna direktorica Telekoma Kosova Burbuqe Hana izrazila je zadovoljstvo potpisivanjem ugovora o potpunoj modernizaciji mobilne mreže Vala koja obuhvaća 400 baznih postaja: “Ovaj ugovor označava vrhunac naših napora za potpunu modernizaciju mobilne mreže Vala koja uključuje vrlo naprednu 5G platformu”. Dodala je da će modernizacija korisnicima Telekoma Kosova pružiti “najsuvremeniju tehnologiju i omogućiti građanima Kosova pristup naprednim uslugama, a tvrtkama veće mogućnosti za razvoj aktivnosti”.

Cjelokupni projekt modernizacije mreže bit će u potpunosti implementiran do kraja 2024. godine, a potpuna pokrivenost u regiji Prištine očekuje se već u ljeto ove godine.

Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle istaknula je kako je veseli nastavak suradnje s Telekomom Kosova na modernizaciji i proširenju njihove mobilne mreže: “Snažna Ericssonova 5G platforma u kombinaciji s inovativnim ICT rješenjima naših stručnjaka, temelj je naprednih komunikacijskih usluge te niza novih mogućnosti koje će biti na raspolaganju kosovskim građanima i poslovnim subjektima. Nastavak našeg partnerstva dodatno će doprinijeti osnaživanju naše pozicije na tržištu Kosova na kojem smo prisutni dugi niz godina”.

Predsjednica kompanije Ericsson Nikola Tesla podsjetila je kako je u uredu kompanije u Prištini u protekloj godini zaposlen niz novih stručnjaka “koji zajedno s kolegicama i kolegama iz cijele Ericsson Nikola Tesla Grupe sudjeluju u razvoju i implementaciji najmodernijih tehnoloških rješenja za vodeće svjetske operatore”.