Apple razotkrio novi iPad Air i iPad mini uoči predstavljanja nove video usluge

Predstavljanje novih uređaja tjedan dana prije najavljenog velikog događanja na kojem bi trebali predstavljeni noviteti za ovu sezonu ukazuje na to da će događaj sljedećeg tjedna u potpunosti biti posvećen uslugama

139
iPad Mini iPad Air
iPad Air

Apple je u ponedjeljak predstavio novi iPad Air i iPad mini tjedan dana uoči predstavljanja svoje nove usluge video streaminga.

Novi modeli prvi puta su opremljeni tipkovnicom i rade s Appleovom olovkom (Apple Pencil). Ovo je prva nadogradnja iPad minija od jeseni 2015. i njome su popularne značajke iPada Pro ugrađene u slabije verzije ove proizvodne linije.

Novi iPad Air i iPad mini dostupni su za narudžbe od ponedjeljka, a u trgovinama će biti od sljedećeg tjedna. Cijena osnovnog modela iPad Aira iznosi 499 američkih dolara, a iPad minija 399 dolara. Verzije s utorom za SIM karticu (kako bi se uređaj mogao koristiti i kao telefon) skuplje su za 130 dolara.

Novi iPad Air ima “ultra tanki 10,5-inčni dizajn“ i nudi veći, življi Retina zaslon. Vrlo je sličan modelu iPad Pro koji je predstavljen 2017. godine.

iPad mini, veličine 7,9 inča, opremljen je najbržim A12 bioničkim čip i nudi najveću gustoću piksela među svim iPadima.

Svi iPad modeli imaju kvalitetnije kamere, s poboljšanim performansama pri slabom osvjetljenju i naprednim senzorima za iskustvo proširene stvarnosti. Oba modela će raditi brže i duže, imat će poboljšane performanse i izdržljiviju bateriju.

Apple je u portfelju zadržao svoj standardni 9,7-inčni iPad. Osnova cijena ostaje 329 dolara, kako je najavljeno i prije godinu dana.

Apple će 25. ožujka biti domaćin događanja na kojem bi, prema očekivanjima, trebao predstaviti svoju novu uslugu video streaminga. Razotkrivanje novih uređaja u ponedjeljak ukazuje na to da će događaj sljedećeg tjedna u potpunosti biti posvećen uslugama.