Prijavite se na hackathon i sudjelujte u razvoju javnog servisa Pristupačni Zagreb

Cilj hackathona je razviti mobilnu aplikaciju koja će osobama s invaliditetom – građanima i posjetiteljima grada Zagreba - pružiti potrebne informacije o pristupačnosti objekata od interesa na području Zagreba

50
Pristupačni Zagreb

Društvo te pozvalo da nakon predavanja odeš na piće u obližnji kafić? Nema problema. Odlučio si da baš sada želiš posjetiti baš taj muzej? Nema problema. Shvatio si da sutra imaš važno događanje i uletavaš u prvi frizerski salon koji ti se nađe na putu? Nema problema. No, jesi li kad pomislio da dio tvojih sugrađana ove obične, svakodnevne aktivnosti ne može obaviti bez problema? Nema problema jer i ti možeš biti dio velike priče “Pristupačni Zagreb”.

Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u suradnji sa Zagrebačkim inovacijskim centrom (ZICER-om) organizira 5. i 6. travnja 2019. hackathon u kojem i ti možeš sudjelovati.

Cilj hackathona je razviti mobilnu aplikaciju koja će osobama s invaliditetom – građanima i posjetiteljima grada Zagreba – pružiti potrebne informacije o pristupačnosti objekata od interesa na području Zagreba.

Hackathon je zamišljen kao suradnički pothvat, što znači da se sudionici neće međusobno natjecati već će zajedno razvijati javni servis Pristupačni Zagreb. Servis se sastoji od 3 komponente:

1. Baze podataka objekata od interesa;
2. Aplikacije preko koje će se pristupati bazi;
3. Web stranice s formularom za unos i ažuriranje baze.

Servis Pristupačni Zagreb razvijat će se pod vodstvom tvrtke Agency04 specijalizirane za razvoj poslovnog softwarea. Za potrebe razvoja servisa odabran je sljedeći framework:
• Frontend – React Native
• Backend – Node.js
• Baza – MongoDB

Sudionici hackathona moraju ponijeti svoj laptop.

Svi sudionici dobit će vrijedne nagrade sponzora hackathona.

Ako želiš biti dio ove lijepe priče, možeš se prijaviti putem formulara za prijavu do 31. ožujka 2019. Sudjelovanje je ograničeno na 15 sudionika koje će među prijavljenima odabrati stručni žiri.