Rješenje za one koji sami žele kreirati svoje TV iskustvo

Iskon.Play TV je televizijska usluga koja omogućuje da svatko za sebe, bez ugovorne obveze, odabere pakete kanala koje želi gledati i plaćati. Radi na mrežama svih operatora i bez potrebe za žičanim spajanjem s kućnim routerom

125
Iskon.Play TV

Iskon je predstavio tri načina na koje korisnici mogu gledati Iskon.Play TV, televizijsku uslugu koja omogućuje da svatko za sebe odabere pakete kanala koje želi gledati i plaćati. Dodatna prednost je da Iskon.Play TV radi na mrežama svih operatora, bez ugovorne obveze i bez potrebe za žičanim spajanjem s kućnim routerom.

Usluga je predstavljena krajem prošle godine kao idealno rješenje za sve koji žele kreirati vlastito TV iskustvo.  Uz pomoć Klikalice svaki korisnik brzo i jednostavno može aktivirati ili deaktivirati TV paketiće.

Box, stick i samostalna Android TV aplikacija

Osim paketa kanala, na početku korištenja Iskon.Play TV-a svatko odabire i kako ga želi gledati. Ponuđene su tri mogućnosti: Android TV box, samostalna Android TV aplikacija ili Xiaomi TV stick.

Android TV box se lako prenosi u drugu prostoriju, vikendicu, na more, a svojim funkcionalnostima činii starije televizore koji nisu smart pametnijima. Za uslugu se plaća mjesečni najam, koji uključuje brigu o opremi i eventualnim potrebnim zamjenama. Odlikuju ga male dimenzije, minimalistički daljinski s glasovnim pretraživanjem i pristup Google Play Store-u s više od 6.000 aplikacija koje dodatno obogaćuju cijelo iskustvo.

“Čim smo predstavili uslugu, znali smo da imamo dobitnu kombinaciju. Neopterećeni količinom kanala u paketima, korisnici danas žele birati i izbjeći plaćanje stvari koje nikad ne koriste. Iskreno, jedina (trenutna) mana našeg Iskon Android boxa je ta da još nema omogućen download Netflix aplikacije, no tom smo problemu doskočili uvođenjem noovog TV sticka u ponudu”, objašnjava Iskonov CEO Krešimir Madunović.

Xiaomi TV stick

Xiaomi TV stick  također se temelji na Androidu, no za razliku od boxa ovdje se ne plaća najam. TV stick s instaliranim Android 11.0 operativnim sustavom se jednokratno kupuje prilikom odabira usluge. Na stick je moguće instalirati i aplikacije Netflix te Amazon Prime, pa je jednostavno uživati i u tim streaming servisima (uz HBO Max, Pickbox i RTL Play, koji su dostupni u Iskon.Play TV ponudi). U proljetnoj akcija nudi se Iskon.Play TV uz uslugu fiksnog Iskon interneta za 189 kuna mjesečno, pri čemu se Xiaomi TV stick plaća samo 100 kuna jednokratno.

“Proljetna akcija trajat će kroz travanj i svibanj. Vjerujem da smo ovime zadovoljili sve zaljubljenike u Netflix koji se svejedno ne žele odreći nekih svojih omiljenih TV kanala u razdoblju kad na Netflixu čekaju nove nastavke svojih najdražih serija“, poručuju iz Iskona.

Samostalna aplikacija za Android 8+ TV uređaje

Uz stick, novost je i samostalna Iskon.Play TV aplikacija za Android 8+ TV uređaje. Ona je već dostupna u Android TV storeu, nudi identično iskustvo kao i aplikacija instalirana na box ili stick, a njezina je najveća prednost to što je od trenutka odluke o kupovini dostupna za korištenje u roku od 30 minuta.

U prvih pola godine Iskon.Play TV stekao je brojne korisnike koji neopterećeni ugovornim obvezama i operatorima putuju sa svojim Iskon.Play TV-om te svaki mjesec odabiru paketiće kanala za aktivaciju i deaktivaciju. Pritom ne postoji neki minimalni brojni paketića, a u Iskonu su već najavili kako će korisnici neprestano na raspolaganju imati i MIX-eve popularnijih paketića po povoljnijim akcijskim cijenama.

“Korisnici koji su već na Iskon.Play TV-u nam, uz prenosivost i mogućnost izbora, kao najčešće razloge zadovoljstva spominju kvalitetu slike, napredne načine pretrage sadržaja i vrlo intuitivno sučelje u kojem se lako i ugodno snalaziti, pretraživati svoje omiljene sadržaje i preporuke. Za kraj, naravno da se sve automatski snima i sprema za naknadno gledanje sljedećih sedam dana. Napredna TV usluga bez toga ne bi bila potpuna. To se već podrazumijeva i ne plaća dodatno”, zaljučio je Madunović.