Lenovo ostvario rekodne kvartalne prihode i neto dobit

Grupa je zabilježila 37 posto prihoda od poslovnih aktivnosti koje ne uključuju osobna računala, čime su se strategija transformacije usmjerena na usluge kao i kontinuirana ulaganja u diversifikaciju poslovanja pokazali uspješnim

20
Lenovo
[Izvor: Pixabay]

Lenovo Grupa u prvom kvartalu ponovo je ostvarila rekordne prihode i dobit, i to već deveti kvartal uzastopno. Neto dobit u prvom tromjesečju porasla je za 11 posto na godišnjoj razini, na 516 milijuna američkih dolara. Prema hongkonškim standardima financijskog izvještavanja rast na godišnjoj razini iznosi 35 posto, a dobit 556 milijuna američkih dolara. Prihod je porastao na 17 milijardi američkih dolara što je 5 posto više u odnosu na prethodnu godinu u stalnoj valuti.

Grupa je zabilježila 37 posto prihoda od poslovnih aktivnosti koje ne uključuju osobna računala, čime su se strategija transformacije usmjerena na usluge kao i kontinuirana ulaganja u diversifikaciju poslovanja pokazali uspješnim te predstavljaju priliku za rast u budućnosti.

Ovi novi pokretači rasta rješenja i usluga, infrastrukturnih rješenja i mobilnih poslovnih aktivnosti ostvarili su dvoznamenkasti rast prihoda iz godine u godinu – što je doprinijelo rastu i široj predanosti Lenova u postizanju udvostručenja profitabilnosti u srednjoročnom razdoblju. Grupa ostaje predana udvostručenju ulaganja u istraživanje i razvoj (R&D) i povećala je ulaganje u istraživanje i razvoj za 10 posto na godišnjoj razini te je povećala broj zaposlenih za istraživanje i razvoj za 29 posto na godišnjoj razini.

Lenovo nastavlja koristiti prilike potaknute ubrzanom digitalnom/inteligentnom transformacijom i hibridnim radom i istodobno uspješno savladava niz izazova koji je zahvatio cijelu industriju. Općenito, Grupa ostaje optimistična u pogledu dugoročnog potencijala rasta industrije i mogućnosti koje pruža ulaganje u nove pokretače rasta. Smatraju da provedbom svoje strategije, zajedno sa svojim temeljnim kompetencijama kao što su inovacije, operativna izvrsnost i globalni/lokalni operativni model, imaju agilnost i otpornost za uspješno upravljanje svim makro ili mikro izazovima.