Netflix objavio interaktivnu epizodu TV serije Black Mirror

Objava interaktivne epizode serije Black Mirror prvi je pokušaj Netflixa s interaktivnom televizijom usmjeren na odraslu publiku nakon što je lani objavio interaktivnu emisiju za djecu "Puss In Book"

u 5:42 Zadnja izmjena: 30.12.2018 u 1:22
114
Netflix

Streaming div Netflix objavio je u petak interaktivnu epizodu serije “Black Mirror” u kojoj je gledateljima omogućeno da sami biraju razvoj priče i kraj.

U petak u 9:01 sati ujutro po srednjeeuropskom vremenu kalifornijska tvrtka objavila je produženu, 90-minutnu epizodu britanske TV serije “Black Mirror” kako bi predstavila novu tehnologiju.

Kada se epizodi prvi put pristupi putem računala, kratki vodič upućuje gledatelje da “drže miš ili trackpad pri ruci” kako bi mogli birati tijek radnje među opcijama koje su ponuđene.

Gledateljima se nude jednostavan izbor “Da” ili “Ne” kojim odlučuju što će likovi učiniti.

Netflix navodi da se u slučaju da korisnik prekine gledanje i odluči gledati emisiju iz početka, prethodni odabir opcija briše.

Radnja serije “Black Mirror” često se usredotočuju na strahove povezane s brzim usvajanjem novih tehnologija u suvremenom svijetu. Najnovija epizoda u kojoj gledatelj može birati radnju zove se “Bandersnatch” i prati priču o mladom programeru koji pomaže u kreiranju računalne igre inspirirane avanturističkom novelom.

“Bandersnatch” je također naziv stvarne igre iz 1984. godine koja je razvijena za računalo ZX Spectrum, ali nikada nije objavljena.

Sama najava za ovu epizodu ukazivala je da će to biti prvi ozbiljniji pokušaj Netflixa s interaktivnom televizijom.

U lipnju 2017. Netflix je objavio animiranu emisiju za djecu “Puss in Book” u kojoj je omogućio gledateljima da biraju između različitih završetaka.