Kako PDF dokument postaviti na Facebook

Facebook ne dopušta da dokument u PDF-u priložite u post na osobnim stranicama, ali ga možete postaviti na korporativnu Facebook stranicu. Ipak, postoji nekoliko načina da zaobiđete ograničenja i postavite sadržaj dokumenta u post na osobnoj stranici, ali ne kao PDF

u 5:42 Zadnja izmjena: 10.10.2018 u 10:50
574
PDF dokument

Facebook omogućava da PDF dokument priložite u post samo pod određenim okolnostima. Ne možete ga, naime, priložiti u post na osobnim stranicama. Ako imate korporativnu Facebook stranicu, na nju možete postaviti dokument u PDF-u, na primjer cjenik, meni ili neki drugi dokument.

Da biste to učinili, idite na stranicu i kliknite meni ‘About’ s lijeve strane. Zatim idite na ‘More info’, kliknite na meni ‘Add’ te odaberite opciju PDF.

Datoteke u PDF-u možete podijeliti i s osobama u Facebook grupi. Postupak je sličan: idite na stranicu grupe, kliknite ‘More’, selektirajte ‘Add File’ i odaberit PDF dokument za upload. Možeta također na grupnoj stranici kliknuti na lijevoj strani ‘Files’ te zatim ‘Upload File’ kako biste dodali dokument u PDF-u.

Pretvaranje PDF-a u slikovni format

Postoji ipak i nekoliko načina kako da podijelite sadržaj PDF datoteke s prijateljima i na osobnim stranicama, ali u drugim formatima. Tako jednostavnije, jednostranične dokumente ili postere u PDF-u možete pohraniti kao slike u formatu JPG i onda sliku postavite na svoju Facebook stranicu. PDF u JPG možete besplatno pretvoriti pomoću programa Preview za Mac ili aplikacije PDF to JPG za Windowse.

Možete također napraviti screenshot stranice s otvorenim dokumentom u PDF te ga pohraniti kao sliku, koju opet možete postaviti na osobnu stranicu.

Ako je riječ o složenijim datotekama, poput višestraničnih dokumenata ili interaktivnih formi, možete ih pohraniti na servisu poput Dropboxa ili Microsoft OneDrivea. Kada je datoteka online, kreirajte poveznicu kako biste ju podijelili s prijateljima. Poveznicu postavite u okviru posta na svojoj Facebook stranici.