Schneider Electric predstavio kompaktni UPS s litij-jonskim baterijama

APC Smart-UPS Ultra najmanji je i najnapredniji jednofazni UPS uređaj. Može se doslovno svugdje instalirati te tako smanjiti ukupan trošak vlasništva, a da se pritom ne povise troškovi zaštite napajanja, navodi Schneider Electric

40
Schneider Electricov uređaj APC Smart-UPS Ultra, najmanji je i najnapredniji jednofazni UPS uređaj

Schneider Electric, jedn od predvodnika u digitalnoj transformaciji, upravljanju energijom i automatizaciji, predstavio je u Europi novu seriju pametnih uređaja za zaštitu napajanja APC™ Smart-UPS™ Ultra. Riječ je o prvom jednofaznom tri i pet kilovatnom uređaju, minimalnih dimenzija, koji služi za neprekidno napajanje energijom. Fleksibilan je i inteligentan, projektiran tako da pruža više snage i zauzima manje prostora pa IT profesionalcima i tvrtkama dobavljačima tehnoloških rješenja omogućuje adresiranje brojnih izazova pri instalaciji infrastrukture i drugih rješenja za distribuirano računalstvo na rubu telekomunikacijskih mreža.

Globalno tržište računalnih rješenja za rubne dijelove telekomunikacijskih mreža bilježi rast od čak 12,5 posto godišnje pa se procjenjuje da će vrijediti više od 250,6 milijardi dolara tijekom 2024. godine, navodi se u istraživanju koje je provela analitička kuća IDC. Sve snažnije širenje digitalnih tehnologija i pametnih aplikacija povećava potražnju za računalnom snagom, kapacitetima mreže i resursima za pohranu podataka koji su smješteni u blizini, kako bi tvrtkama omogućili lakšu izvedbu važnih poslovnih procesa koji ovise o mrežnom pristupu cloud uslugama. Međutim, konfiguracija, instalacija, održavanje i podrška IT infrastrukture razmještene na više zemljopisno raštrkanih lokacija, ima svoje, posebne izazove.

U distribuiranim informatičkim sustavima i na rubu telekomunikacijskih mreža čest je problem nedostatak prostora, pa se raspoloživi prostor nastoji što bolje iskoristiti pri optimizaciji instaliranih IT sustava, kako bi se smanjili troškovi.

Kompaktan dizajn uređaja APC Smart-UPS Ultra rezultirao je tehnologijom koja pruža više energije, a zauzima manje prostora. Riječ je o uređaju koji je vrlo prilagodljiv pri instalaciji: može ga se instalirati u ormaru, u ladici, na zidu, pa čak i na stropu, što znači da ga se može postaviti tako da ostane više prostora za IT tehnologije. Osim toga, APC Smart-UPS Ultra je za 50 posto manji i lakši od usporedivih uređaja koji se danas mogu naći na tržištu.

“APC Smart-UPS Ultra prvi je model u svojoj klasi i svojim će dizajnom redefinirati jednofazne uređaje za zaštitu napajanja, jer je lakši i snažniji, zbog primjene tehnologije poluvodiča slijedeće generacije. Usto, koristi se litij-jonskom tehnologijom za napajanje opreme na udaljenim IT i mrežnim lokacijama, i tako osigurava stalnu digitalnu povezivost”, rekao je Tarunjeet Sarao, stariji potpredsjednik Odjela za razvoj transakcijskog i rubno mrežnog poslovanja u Schneider Electricu.

Litij-jonske baterije uređaja APC Smart-UPS Ultra imaju tri puta duži rok trajanja od tradicionalnih akumulatora u UPS uređajima. Štoviše, litij-jonske baterije će trajati i duže nego što je potrebno s obzirom na životni ciklus UPS uređaja, što eliminira potrebu za zamjenom baterija, održavanjem usluge i dodatnim angažiranjem radne snage, što sve može biti skupo. APC Smart-UPS Ultra traje najmanje deset godina i dolazi s jamstvom od pet godina.

Učinkovito upravljanje energijom iznimno je važno u radu svakog IT okružja, no redovito i učinkovito održavanje opreme za zaštitu napajanja, kao što su UPS uređaji, posebno ako ih se mora održavati na više zemljopisno udaljenih lokacija, podiže operativne troškove.

Općeniti nedostatak radne snage, ili nedostatak radne snage na samoj lokaciji, čini upravljanje, održavanje i servisne aktivnosti kao što su pregled i zamjena neispravne opreme i zamjena baterija iznimno opterećujućom djelatnošću, osobito ako su uređaji zemljopisno raspršeni. Stoga je uređaj APC Smart-UPS Ultra spreman za primjenu u EcoStruxure™ rješenjima. To znači da ga se putem clouda može daljinski nadzirati, na temelju prikupljenih podataka optimizirati njegov rad i promatrati, zajedno s drugim UPS uređajima u mreži, s bilo kojeg mjesta, u bilo kojem trenutku. Povezivanje se ostvaruje putem Ethernet priključka ili ugrađenog mrežnog priključka, a EcoStruxure Ready APC Smart-UPS internetski portal pruža automatizirana, prilagodljiva upozorenja o ispravnosti UPS-a kako bi se preventivno održavanje učinilo jednostavnijim i smanjilo trajanje eventualnih zastoja.

Uređaj APC Smart-UPS Ultra dostupan je u cijeloj Europi.