iPhoneova Siri govorila na Danima komunikacija u Rovinju

Appleova Siri inteligentni je osobni asistent i jedna od prvih aplikacija u svijetu koje funkcioniraju po principu umjetne inteligencije. Siri može uspostavljati pozive, slati poruke te odgovarati na engleskom na razna pitanja korisnika iPhonea i drugih Appleovih uređaja

58
Susan Bennett
Susan Bennett

Appleova aplikacija Siri koja funkcionira na principu umjetne inteligencije učinila je glas Susan Bennett mega popularnim, a ove su godine posjetitelji festivala Dani komunikacija imali priliku uživo čuti Siri i saznati više informacija o VoiceOver poslovanju.

Appleova Siri inteligentni je osobni asistent i jedna od prvih aplikacija u svijetu koje funkcioniraju po principu umjetne inteligencije. Siri može uspostavljati pozive, slati poruke te odgovarati na engleskom na razna pitanja korisnika iPhonea i drugih Appleovih uređaja.

Susan Bennett na predavanju pod nazivom Accidentally Famous govorila je o tome kako je potpuno slučajno postala mega popularna Siri, tj. kako nije znala da je upravo njezin glas odabran za Appleovu aplikaciju. Materijale za aplikaciju, tisuće riječi, fraza i rečenica, snimala je svakodnevno mjesec dana 2005. godine, a njezin glas utjelovio je Siri krajem 2011. godine, za što nije imala informaciju do same objave aplikacije.

Materijali koje je Susan snimila postali su glavni izvor za kreiranje Sirinih odgovora na svakodnevne upite milijun ljudi koji traže njezinu pomoć. Neosporna je činjenica da je Susanin glas, ponekad odrješit i provokativan, poznat ljudima diljem svijeta.

Glas jedina poveznica sa Siri

Susan smatra kako je njezin glas odabran jer je prvenstveno ugodan, ali ujedno i jasan te popraćen artikuliranim izrazima. Sudionicima festivala otkrila je kako je glas jedina poveznica sa Siri, nema uvida i utjecaja na njezine stvarne odgovore. Zapravo, Susan nikada nije bila angažirana od strane Applea, već od tvrtke koja se bavi sinkroniziranjem.

Uz Siri, Susan Bennett smo čuli u filmskim uspješnicama poput Mission Impossible 4 i animiranom filmu The Lego Batman Movie. Susan je ujedno radila kao Voice Artist na brojnim kampanjama.