Beč uvodi novu apikaciju za digitalne karte u javnom prijevozu

Nova aplikacija WienMobil će putnicima pružati mnoštvo drugih informacija, počevši od voznog reda pojedinačnih linija podzemne željeznice, tramvaja i autobusa, preko mogućnosti planiranja rute do push obavijesti o kašnjenju vozila

155
wienmobil
Nova aplikacije WienMobil uskoro će zamijeniti prvotnu aplikaciju za digitalne karte pod nazivom Ticket-App (snimio: Johannes Zinner/Wiener Linien)

Digitalna godišnja karta bečkog poduzeća za javni prijevoz Wiener Linien koja postoji još od 2015. sve je popularnija. Ove godine 375.000 Bečana odlučilo se za ovu vrstu karte. To predstavlja gotovo polovicu svih godišnjih karata kupljenih u Beču.

Naime, u glavnom gradu Austrije 2019. prodano ukupno 822.000 godišnjih karata za javni prijevoz po cijeni od samo 365 eura, što znači da se Bečani za samo 1 euro dnevno mogu voziti svim sredstvima javnog prijevoza.

Prvotna aplikacija za digitalne karte pod nazivom Ticket-App uskoro će biti ugašena, a godišnja će karta od sada biti dostupna putem nove aplikacije WienMobil koja putnicima pruža i mnoštvo drugih informacija, počevši od voznog reda pojedinačnih linija podzemne željeznice, tramvaja i autobusa, preko mogućnosti planiranja rute do push obavijesti o kašnjenju vozila.

Godišnje karte koje građani kupe putem online trgovine poduzeća Wiener Linien također u bilo koje vrijeme mogu biti prebačene u digitalni oblik. Dovoljno je poslati e-mail službi za korisnike online trgovine, kako bi se dobio pristup digitalnoj karti.