ACI ove godine planira kapitalne investicije u vrijednosti 88 mil. kuna

Dio  aktivnih investicija do početka nautičke sezone odnosi se na rekonstrukciju lukobrana u ACI marini Korčula, radove u ACI marini Vodice te izvođenje kompletne rekonstrukcije sidrenih sustava u ACI marini Trogir

47
ACI
ACI marina Korčula

Adriatic Croatia International Club za djelatnost marina d.d. (ACI) u prva tri mjeseca 2021. ostvario je 33 milijuna kuna poslovnih prihoda, navodi se u objavljenom nerevidiranom financijskom izvješću. U usporedbi s istim lanjskim razdobljem poslovni porihodi manji su za 328 tisuća kuna, dok EBITDA iznosi 9,5 milijuna kuna.

Slijedom ranije preuzetih obveza ACI je u promatranom razdoblju investirao 7,5 milijuna kuna, uglavnom u podizanje standarda i kvalitete u svojim marinama.

“Budući da na poslovnu dinamiku u velikoj mjeri utječe sezonalnost, prvi kvartal  u pravilu je obilježen pripremnim aktivnostima za početak nautičke sezone. To, između ostalog, uključuje realizaciju planiranih investicija te definiranje pogodnosti i komercijalnih sadržaja namijenjenih nautičarima. Osim toga, tu je i niz operativnih aktivnosti vezanih uz produljenje koncesijskih ugovora, koji su ključni za realizaciju dugoročnih investicijskih ulaganja Društva”, rekao je predsjednik Uprave Kristijan Pavić.

Dio investicija je privremeno odgođen, a u narednom razdoblju ACI će se fokusirani na produženje trajanja koncesija i realizaciju započetih investicija. Produženje koncesija je ključno za poslovanje tvrtke jer većina ugovora ističe 2030. godine, ističe Pavić.

ACI je u 2020. ukupno prihodovao 185,5 milijuna kuna, što je više nego zadovoljavajući poslovni rezultat, s obzirom na to da je godina bila izazovna za sve poslovne subjekte u Hrvatskoj, osobito za one u turističkom sektoru. Usprkos svim izazovima pandemije, ACI je u protekloj godini očuvao radna mjesta, bez potrebe za zadiranjem u plaće i materijalna prava zaposlenika, pomogao devjestotinjak poslovnih partnera kojima je pmogućio kontinuirano poslovanje.

ACI je vodeća tvrtka nautičkog turizma u Hrvatskoj: generira 1,5 milijardu eura prihoda domaćeg turističkog sektora. Tvrtka upravlja s 22 marine i s više od 5800 vezova diljem Jadrana. Za ovu godinu planirana su kapitalna ulaganja u iznosu od 88 milijuna kuna. Dio  aktivnih investicija do početka nautičke sezone odnosi se na rekonstrukciju lukobrana u ACI marini Korčula, radove u ACI marini Vodice te izvođenje kompletne rekonstrukcije sidrenih sustava u ACI marini Trogir.