AD Plastik u Rusiji ugovorio poslove vrijedne 46,5 mil. kuna

S alijansom Renault-Nissan-AvtoVAZ ugovoreno je 24 milijuna eura novih poslova dok je vrijednost novih ugovora s Volkswagen Grupom 10,5 milijuna eura

u 7:30 Zadnja izmjena: 04.09.2019 u 6:52
60
AD Plastik

AD Plastik Grupa objavila je da je ugovorila nove poslove na ruskom tržištu u ukupnoj vrijednosti od 46,5 milijuna eura za različite modele vozila.

S alijansom Renault-Nissan-AvtoVAZ ugovoreno je 24 milijuna eura novih poslova za novi model vozila Lada Granta koje će se proizvoditi u njihovoj tvornici u Togliattiju. Za to će se vozilo obloge krovova, zaštite podvozja, blatarice i zaštite zadnjih branika proizvoditi u tvornici AD Plastik Togliatti.

S istim kupcem ugovoreni su dodatni poslovi proizvodnje krovova za nove modele vozila Renault Logan i Sandero u vrijednosti od 12 milijuna eura.

>>AD Plastik ugovorio nove poslove vrijedne 10,2 milijuna eura

Početak serijske proizvodnje za navedene modele planiran je u drugom i trećem tromjesečju 2021. godine, a predviđeno trajanje projekata je osam godina.

Tvrtka iz Solina nastavlja uspješnu suradnju na ruskom tržištu i s Volkswagen Grupom. Ugovoreni s novi poslovi u vrijednosti 10,5 milijuna eura za vozila VW Tarek i Škodu Karoq.

AD Plastik Kaluga će za ove će modele proizvoditi obloge prtljažnika vozila, a početak serijske proizvodnje planiran je krajem 2020. godine s predviđenim trajanjem projekta od sedam godina.