Osijek odustao od poskupljenja gradskog prijevoza

"Ako ne bude velikih skokova cijena električne energije i goriva, mi ćemo sadašnju cijenu držati do daljnjega", rekao je gradonačelnik Ivan Radić

45
cijene gradskog prijevoza
Osječki navijački tramvaj [Izvor: GPP Osijek]

Cijene gradskog prijevoza u Osijeku vraćaju se na razinu prije poskupljenja, odnosno na cijene koje su vrijedile do 31. prosinca, objavio je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić na konferenciji za medije. Odluka će stupiti na snagu nakon što je potvrdi Nadzorni odbor tvrtke Gradski prijevoz putnika. Onima koji su kupili mjesečnu kartu po novoj cijeni, novac će biti vraćen.

“Zašto sam donio ovu odluku? Pa, u trenutku kada svjedočimo uvođenju eura, svjedočimo i, rekao bih, nepoštenoj praksi vezanoj za konverziju. U ovom trenutku želimo zaštititi svoje sugrađane. Odluka se primjenjuje od 1. siječnja, cijene se vraćaju na iznose koji su vrijedili do 31. prosinca”, rekao je gradinačelnik Osijeka.

Gradonačelnik Radić najavio je da poskupljenja neće biti u naredna tri mjeseca. “Ako ne bude velikih skokova cijena električne energije i goriva, mi ćemo tu cijenu držati do daljnjega”.

Osijek ima dvije tramvajske te osam autobusnih linija koje povezuju cijeli grad i predgrađa. Grad raspolaže s 30 kilometara pruge, te ukupno 25 tramvaja u službi javnog prijevoza, dok je u autobusnoj floti 36 autobusa.