Dva teška požara na nepristupačnim terenima kod Dubrovnika

Požar na Malim žalima kod Bresečine vatrogasci su sinoć stavili pod kontrolu i zaustavili su širenje, ali u međuvremenu je planuo požar u Župi dubrovačkoj koji se nošen jakim jugom brzo širio i ugrozio kuće koje su za sada obranjene, ali požar i dalje prijeti

26
[Izvor: Pixabay]

Dva velika požara buknula su sinoć u okolici Dubrovnika. Požar u Župi dubrovačkoj zaprijetio je i kućama, no one su obranjene.

“Ovo su dva jako teška požara na nepristupačnim terenima u par sati, uz veliko jugo”, rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović za Hrvatski radio.

“Požar na Malim žalima kod Bresečine smo sinoć stavili pod kontrolu i zaustavili smo širenje, ali u međuvremenu je planuo požar u Župi dubrovačkoj koji se nošen jakim jugom brzo širio, tako da su tijekom noći bile ugrožene kuće i drugi stambeni objekti. Taj dio je zasad obranjen, ništa nije stradalo. Sad se saniraju rubovi požara. Idemo s cijevima istočno i zapadno kako bismo ga probali što prije zaustaviti. Puno ljudi je na terenu i čeka nas igurno aktivan dan i danas. Tijekom jutra je jugo ponovo pojačalo, tako da nam to otežava gašenje. Tijekom noći je u jednom momentu vjetar malo pao tako da je odmah bilo lakše raditi. Ipak, nadam se da ćemo sve uspješno riješiti”, rekao je Simović.