FZOEU: Odgađa se zaprimanje prijava za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća

Zbog tehničkih poteškoća sustav ePrijave nije dostupan, te se zaprimanje prijava na Javni poziv privremeno odgađa, izvijestili su iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

153
sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća
fzoeu

Nakon što je u četvrtak, 14.10. u 9 sati trebalo započeti zaprimanje prijava za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća, došlo je do tehničkih poteškoća uslijed kojih korisnicima sustav ePrijave nije bio dostupan, zbog čega nije zaprimljena nijedna prijava, priopćili su iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te se ispričali svim zainteresiranim građanima radi nastale situacije i neugodnosti koje im je ista prouzročila.

Iz Fonda navode kako zaduženi tim informatičara i programera intenzivno radi na uklanjanju svih programskih i infrastrukturnih barijera uslijed kojih je došlo do poteškoća u radu sustava ePrijave.

Za razvoj i održavanje sustava ePrijave zadužena je tvrtka Fleksbit čiji se direktor Tomislav Gligora, ispričao svim dionicima, a posebno korisnicima koji su se pokušavali prijaviti u sustav.

„Odgovornost je isključivo na nama kao tvrtki. Prethodno smo radili stres testove i nije bilo naznaka nikakvih problema, no nažalost ovakve situacije su moguće. Količina prijava nije uvijek nužno u korelaciji s tehničkim opterećenjem sustava, već za to postoje različiti tehnički razlozi” kazao je Gligora.

Najavio je da kroz par dana očekuje detaljnu analizu ove situacije, nakon čega će biti napravljeni i potrebni tehnički zahvati na sustavu kako bi nesmetano funkcionirao.

Novi poziv kada se osiguraju tehnički uvjeti

Maja Rajčić, načelnica Sektora za energetsku učinkovitost u Fondu se također ispričala svim zainteresiranim građanima istaknuvši kako je Fond s tehničke strane osigurao sve preduvjete za nesmetan rad sustava. „Moramo priznati kako nismo očekivali poteškoće u njegovom funkcioniranju. Nažalost, do njih je došlo i u tom smo trenu reagirali što smo brže mogli i odgodili zaprimanje prijava. Znamo da su građani u postupak prijave uložili svoj trud i vrijeme, pa nam je doista žao što već danas nisu mogli predati svoje zahtjeve“ pojasnila je Rajčić.

Zaprimanje prijava na Javni poziv se zato privremeno odgađa, a svi građani zainteresirani za ovaj poziv dobit će novu priliku prijaviti svoje projekte za sufinanciranje.

“Čim se osiguraju tehnički uvjeti za realizaciju poziva javno ćemo i na vrijeme putem medija i putem naše službene stranice najaviti novi datum zaprimanja prijava“ najavila je Rajčić, ističući kako će svi građani dobiti jednaku priliku za prijavu za sufinanciranje.