Ministar državne imovine Goran Marić podnio neopozivu ostavku

"Nisam u stanju prihvatiti neviđeni udar na dostojanstvo, mir i integritet moje obitelji. Uznemiravanje moje obitelji stavlja potpuno nebitnim sve druge okolnosti koje su dovele do moje ostavke", rekao je Goran Marić

79
Goran Marić
Ministar državne imovine Goran Marić podnio neopozivu ostavku nakon potpisivanja ugovora o darovanju nekretnina u Novom Vinodolskom (foto: N1)

Ministar državne imovine Goran Marić podnio neopozivu ostavku nakon potpisivanja ugovora o darovanju nekretnina u Novom Vinodolskom. Marić je ostavku objavio rekavši da mu je to zadnji ugovor koji je potpisao kao ministar,

“Ovo je zadnji ugovor koji sam potpisao kao ministar državne imovine. Danas sam podnio neopozivu ostavku predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću i uputio dopis Saboru za aktiviranje zastupničkog mandata”, rekao je Marić.

Rekao je da nijedan dan od uspostavljanja Ministarstva državne imovine i rada kao ministar nije prošao mirno. “Radio sam pod pritiskom u kojem sam postao meta. Neprihvatljiva mi je činjenica da je medijska orkestracija prioritetnija u odnosu na ozbiljan posao i proces oživljavanja državne imovine, koja je desetljećima otimana i zapuštana. Uz svijest i spoznaju o nametnutim okolnostima, nisam u stanju prihvatiti neviđeni udar na dostojanstvo, mir i integritet moje obitelji. Uznemiravanje moje obitelji stavlja potpuno nebitnim sve druge okolnosti koje su dovele do moje ostavke”, rekao je Goran Marić.

>>Proračun izgubio 100 mil. kuna zbog lošeg upravljanja poslovnim prostorima

Istaknuo je da su doneseni zakoni koji su se suprotstavili praksi protiv otimanja državne imovine u kojima je Hrvatska oštećena za više od milijardu kuna te da je to razlog zašto je postao meta I zašto je podnio ostavku. Ispričao se što više nije dostupan za izjave jer je službeni telefon već vratio u Ministarstvo.

Iz Vlade za sada nema ni službene ni neslužbene reakcija. Premijer Planković je na putu iz Dubrovnka za Zagreb I očekuje se njegova reakcija tijekom poslijepodneva.