Gorivo od ponoći jeftinije za pet centi

Cijene litre benzina i dizela smanjit će se za pet centi. Nova cijena eurosupera 95 iznosit će 1,38 eura dok ćemo litru eurodizela plaćati 1,39 eura

31
Andrej Plenković [Izvor: Vlada.hr]

Od ponoći pojeftinjuje gorivo, najavio je na sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća predsjednik Vlade Andrej Plenković. Cijene goriva smanjit će se za pet centi. Nova cijena litre eurosupera 95 iznosit će 1,38 eura dok ćemo litru eurodizela plaćati 1,39 eura.

Predsjednik Vlade rekao je kako Vlada očekuje da bismo inflaciju, za koju je Europska komisije dala procjenu od 2,4 posto, mogli smanjiti još više.

“Imamo trend smanjivanja inflacije s tendencijom da će se stopa inflacije u idućoj godini dodatno smanjivati. Mi očekujemo da bismo ovu procjenu koja je dala Europska komisija mogli smanjiti ispod toga”, rekao je Plenković.

“Daju se primijetiti prvi antirecesijski koraci u najvećim poslovnim partnerima hrvatskog gospodarstva, prije svega mislim na Njemačku. Naše kolege iz metaloprerađivačke industrije prenose, valjda su to podaci koje imaju njemački gospodarstvenici, narudžbe za drugi kvartal lagano rastu. Ako to imamo na pameti i ako uspijemo zadržati inflaciju barem na razini koju imaju naši najveći trgovinski partneri, onda ćemo u sljedećoj godini pobijediti. Ako ne bude ponovo iznenađenja koja nije moguće predvidjeti”, rekao je predstavnik Hrvatske udruge poslodavaca u GSV-u i predsjednik Vijeća Ivan Mišetić.