Heineken Hrvatska donirat će 370.000 kuna Općoj bolnici Karlovac

Opća bolnica Karlovac će, zahvaljujući donaciji, nabaviti medicinsku opremu potrebnu u  borbi s koronavirusom - respirator, monitor i video bronhoskop, te zaštitnu opremu

38
Heineken Hrvatska

Heineken Hrvatska, drugi najveći proizvođač piva u Hrvatskoj, donirat će Općoj bolnici Karlovac 370.000 kuna, izvijetili su danas iz kompanije.

Zahvaljujući ovoj donaciji, najveća i najvažnija medicinska ustanova Karlovačke županije nabavit će opremu potrebnu u  borbi s koronavirusom – respirator, monitor te video bronhoskop kako bi se poboljšali postojeći kapaciteti bolnice. Preostala sredstva iskoristit će se za kupnju opreme za osobnu zaštitu, poput maski za lice i rukavica.

„Želim zahvaliti našem dobrom susjedu, Heinekenu Hrvatska, što nam se pridružio u borbi protiv pandemije COVID-19. Donirana oprema ne samo da će pomoći svim našim postojećim pacijentima s respiratornim poteškoćama, već će bolnici zasigurno služiti još mnogo godina,“ rekao je doc. prim. dr. sc. Ervin Jančić, ravnatelj Opće bolnice Karlovac.

„Heineken Hrvatska je partner našeg Karlovca i Karlovačke županije, kao i prijatelj našim zaposlenicima, njihovim prijateljima i obiteljima. Zato snažno suosjećamo sa zajednicom u kojoj poslujemo. Svjesni smo da bi zdravlje i sigurnost trebali biti prioritet svima te smo odlučili dati dodatni doprinos da to i osiguramo. Ovo su teška vremena, ali krizu ćemo prevladati zajedno. Kad se trenutna borba s pandemijom završi, bit ćemo još povezaniji i bliži nego prije,“ poručio je Odin Goedhart, predsjednik Uprave kompanije.

Pivovara iz Karlovca napravila je i dodatan korak u pružanju podrške i solidarnosti s onima koji su ponajviše angažirani u borbi s koronavirusom. Tako su i državni i lokalni stožer civilne zaštite primili donaciju od gotovo 600 litara vrhunskog bezalkoholnog piva Heineken 0.0 što će njihovim članovima pomoći da ostanu hidratizirani i u ovoj izazovnoj situaciji.