Poduzetnici ne moraju sami tražiti kreditno izvješće za ESIF zajmove

U razdoblju trajanja epidemije bolesti COVID-19, HAMAG BICRO će za potrebe odobravanja ESIF mikro zajmova za obrtna sredstva kreditno izvješće u ime poslovnih subjekta tražiti izravno od HROK-a, na zahtjev klijenta

172
kreditno izvješće

Hrvatski registar obveza po kreditima d.o.o. (HROK) i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) sklopili Sporazum o posebnoj suradnji u okviru programa odobravanja ESIF mikro zajmova za obrtna sredstva. U razdoblju trajanja epidemije bolesti COVID-19, HAMAG BICRO će za potrebe odobravanja ESIF mikro zajmova za obrtna sredstva kreditno izvješće u ime poslovnih subjekta tražiti izravno od HROK-a, na zahtjev klijenta.

Naime, za odobravanje kredita trebalo je uz zahtjev, između ostaloga, priložiti kreditno izvješće HROK-a ne starije od 60 dana od dana zaprimanja Zahtjeva u HAMAG-BICRO/za zaduženja koja nisu vidljiva u HROK-u ili za poduzetnike koji ne mogu dobiti HROK (obrti, OPG, slobodna zanimanja) – očitovanje vjerovnika o stanju duga i urednosti otplate po svim postojećim zaduženjima.

Krediti za obrtna sredstva namijenjeni su za financiranje pripreme proizvodnje, nabave sirovine i materijala te ostalih proizvodnih troškova, troškova zaposlenih, zakupa poslovnih prostora, režijskih te općih troškova.

>>HAMAG-BICRO: Niže kamate i duži poček za zajmove za obrtna sredstva

>>HAMAG-BICRO objavio mjere za mikro, male i srednje poduzetnike

Mikrozajmovi se odobravaju u iznosu od 1000 do 25.000 eura, uz kamatnu stopu od 0,5 do 1 posto, ovisno o indeksu razvijenosti područja na kojoj je registrirana djelatnost, te uz poček do 12 mjeseci.

Agencija savjetuju svima da se prije prijave na ESIF zajam za obrtna sredstva detaljno upoznaju s uvjetima novog Programa, prođu kroz reducirani popis tražene dokumentacije i preuzmu potrebne obrasce s internetske stranice Agencije.

Kako podnijeti zahtjev za mikrozajam za obrtna sredstva

S obzirom da je kretanje odlukom Stožera civilne zaštite ograničeno, HAMAG-BICRO poziva da se za koristi link za online prijavu, putem kojeg se mogu ispuniti potrebni podaci i priložiti odgovarajući dokumenti.

Zbog velikog broja zahtjeva koji pristižu za ESIF Mikro i Male zajmove, HAMAG-BICRO je uz postojeću online prijavu otvorio i dodatnu adresu elektroničke pošte na koju se također mogu slati zahtjevi: zajmovi@hamagbicro.hr

Kontakt telefoni na kojima možete dobiti informacije o financijskim instrumentima su:

+385 1 2352 615 / 6473 216 / 4891 835 / 4891 834.