50 poduzetnika među kandidatima za EY Poduzetnika godine

Tko će biti hrvatski EY Poduzetnik godine i predstavnik na svjetskom izboru saznat ćemo u četvrtak, 28.03., na proglašenju pobjednika jubilarnog petog izdanja

159
hrvatski EY Poduzetnik godine

Sutra će se održati peto po redu hrvatsko izdanje programa EY Poduzetnik godine na kojem će biti proglašen novi hrvatski pobjednik te nasljednik Mate Rimca, koji se ovom vrijednom titulom okrunio prošle godine.

Ovogodišnje izbor privukao je najveći broj kandidata do sadaukupno 50 poduzetnika iz 35 tvrtki. Kandidati dolaze iz 19 gradova i općina diljem Hrvatske, od Vinkovaca do Dubrovnika, a posluju u sedam različitih industrija uključujući dominantne IT sektor i sektor industrijske proizvodnje, ali primjerice i zdravstvo te automobilsku industriju.

U stručnom žiriju dosadašnji pobjednici

O njihovom značaju za domaće gospodarstvo govori činjenica kako ukupno zapošljavaju preko 8,5 tisuća ljudi, a njihovi kombinirani prihodi iznose više od 5,6 milijardi kuna.

O imenu dobitnika i ove godine odlučuje stručni i nezavisni žiri kojemu je od prvog hrvatskog izdanja na čelu predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi. Uz njega ovogodišnji žiri čine poduzetnici i investitori Nenad Bakić i Saša Cvetojević te dosadašnji pobjednici domaćeg programa Alan Sumina, Đuro Horvat, Marko Pipunić i Mate Rimac.

>>Mate Rimac poduzetnik godine u izboru EY-a

Svjetska završnica u Monacu

Upravo će ova imena odlučiti tko će biti idući hrvatski predstavnik u Monacu na svjetskoj završnici programa koja će se održati u lipnju ove godine. Novi hrvatski EY Poduzetnik godine tamo će se naći u konkurenciji preko 50 poduzetnika iz svih krajeva svijeta, a među njima će biti izabran novi EY Svjetski poduzetnik godine.

O snazi ovog izbora najbolje govori podatak kako je prošlogodišnji svjetski pobjednik brazilski poduzetnik koji zapošljava preko 24 tisuće ljudi te je zabilježio godišnji prihod od 1,44 milijarde dolara. Tko će braniti boje hrvatskog poduzetništva na svjetskoj pozornici saznat ćemo u četvrtak iza 22 sata kada će biti proglašen novi EY Poduzetnik godine, a čije je ime tajno do samog proglašenja.