Od nedjelje kreću velika zimska sezonska sniženja

Velika zimska sezonska sniženja traju 60 dana i u tom razdoblju možemo očekivati tri kruga pada cijena. U prvom krugu do sredine siječnja možemo očekivati sniženja između 20 i 30 posto, a do kraja . veljače popusti bi postupno trebali dosegnuti i 80 posto

111

U nedjelju 27. prosinca počinju velika zimska sezonska sniženja. Traju 60 dana i u tom razdoblju možemo očekivati tri kruga pada cijena, priopćili su iz Hrvatske gospodarske komore. U prvom krugu do sredine siječnja možemo očekivati sniženja između 20 i 30 posto. Nakon toga se očekuju popusti do 50 posto, a potkraj veljače cijene bi trebale biti niže i do 80 posto, navode u HGK.

“Na sezonskim sniženjima najviše se kupuju odjeća i obuća, namještaj te sezonske potrepštine”, kaže voditeljica Odjela za trgovinu Tomislava Ravlić.

“Ove godine će zbog pandemije i oni trgovci koji rade putem webshopova i onlinea krenuti sa zimskim sezonskim sniženjima. Online trgovina raste tako da očekujemo da će se pojačana online kupnja nastaviti i nakon 27. prosinca”, dodala je Ravlić.