Slovenski burger bar Lars&Sven stigao u Zagreb

Ova obiteljska tvrtka, već četiri godine zaredom proglašena je najboljim lancem slovenskih burger barova. U zagrebačkom Branimir mingle mallu otvorili su svoj prvi restoran u Hrvatskoj.

369
Burger bar Lars&Sven
Burger bar Lars&Sven u zagrebačkom Branimir mingle mallu. Foto: Rene Karaman

Zagreb je dobio još jedno mjesto s s bogatom i kvalitetnom ponudom slasnih burgera. Lars&Sven, vodeći slovenski lanac burger barova, 5. prosinca u zagrebačkom Branimir mingle mallu otvara svoj prvi restoran u Hrvatskoj.

Ova obiteljska tvrtka, već četiri godine zaredom proglašena je najboljim lancem slovenskih burger barova, a od 2017. godine imaju i mobilnu inačicu – food truck. Njime obilaze cijelu Sloveniju, a ove jeseni upoznali su ih i Zagrepčani na Zagreb Burger Festivalu. Od samog početka poslovanja veliku pažnju posvećuju kvaliteti namirnica, a osobito su ponosni na suradnju s lokalnim OPG-ovima. U Sloveniji Lars&Sven posluje na četiri lokacije u Ljubljani i Kopru.

Najbolji lanac slovenskih burger barova

U pripremi burgera koristi se 100% certificirana domaća govedina, bez GMO-a, hormona, antibiotika, dodanih pojačivača okusa i konzervansa. Sastojke nabavljaju iz provjerenih izvora, povrće i ostali proizvodi uglavnom dolaze s lokalnih poljoprivrednih gospodarstava i od lokalnih proizvođača. Uvijek se oslanjaju na lokalne dobavljače, jer tako skraćuju vrijeme dostave i smanjuju ugljični otisak

Koncept društvene odgovornosti iznimno je važan dio njihove poslovne filozofije. Uspostavili su vrlo kvalitetnu suradnju s ljubljanskim Centrom za osobe s posebnim potrebama Janez Levc, na što su iznimno ponosni. Štićenici Centra rade u pekarnici “Janez dela” i ručno pripremaju sva peciva bez konzervansa i aditiva za burger bar te za svoj rad primaju plaću. Isto tako, 3 štićenika s posebnim potrebama Lars&Sven je zaposlio u svojim burger barovima. Tako ih se aktivno integrira u društvo i osiguravaju redoviti prihodi.

Donacijski program “Donirajmo lokalno”

“Jako nam je dragocjena ova suradnja s centrom Janez Levc i vidimo koliko je važno pokazati osobama s posebnim potrebama da su dragocjeni i važni članovi našeg društva. Nadamo se da ćemo uspjeti ovako nešto pokrenuti i u Hrvatskoj, napomenuo je Primož Novak, vlasnik Lars&Svena.”

Već u samom početku poslovanja osmislili su i poseban donacijski programDonirajmo lokalno (Lokalno šteje). Isti program počinje se provoditi i u Zagrebu. Svaka dva mjeseca će se odabirati prijavljeni kandidati, a sami posjetitelji odlučuju koji će kandidat osvojiti koju od donacija ubacivanjem žetona pri kupnji hrane. Tako konzumacijom u Lars&Svenu osim u kvalitetnoj hrani posjetitelji će istovremeno i pomagatiu razvoju lokalne zajednice. Prvi zagrebački kandidati su: Domagoj Jakopović Ribafish za svoj projekt RokOtok, udruga Smiješak za sve za edukaciju teta i stričeka pričalica te Toni Bošnjaković za odlazak na Svjetski skijaški kup.

>>Branimir mingle mall u novom ruhu otvara svoja vrata

Lars&Sven se nalazi u prizemlju Branimir mingle malla, a u ponudi ima petnaest jela koja uz mesne uključuje i vegetarijanske i veganske te bezglutenske burgere.

U suradnji s Supernova Grupom, Lars&Sven planiraju otvoriti i svoj drugi restoran u Zagrebu, i to u Centru Kaptol u kojem trenutno traje obnova. Otvorenje renoviranog Centra Kaptol planirano je za jesen 2020. godine.

Branimir mingle mall predstavlja novi i jedinstveni koncept urbane destinacije u samom centru Zagreba. Uključuje sadržaje za provođenje slobodnog vremena, druženje i okupljanje pod jednim krovom; tu je sve od odlične ponude restorana, preko igraonice i kina, pa sve do sportskih sadržaja u teretani.