Podržite crowdfunding kampanju Smiješak za Stančić

Cilj kampanje je prikupiti 10.000 eura koliko je još potrebno kako bi započelo opremanje Centra za smještaj volontera s prenoćištem unutar kompleksa Centra za rehabilitaciju Stančić iz Dugog Sela. Crowdfunding kampanja traje do 4. travnja 2019. godine.

124
Smiješak za Stančić

U srijedu je lansirana crowdfunding kampanja Smiješak za Stančić kojom se prikupljaju sredstva za opremanje Centra za smještaj volontera s prenoćištem unutar kompleksa Centra za rehabilitaciju Stančić iz Dugog Sela. Volonteri su Centru Stančić, gdje je smješteno više od 200 korisnika s tjelesnim i intelektualnim oštećenjima, prijeko potrebni kako bi korisnici, kojih više od pola ne može samostalno popiti, a kamoli doseći čašu vode, vodili život dostojan čovjeka.

Cilj kampanje je prikupiti 10.000 eura koliko je još potrebno kako bi započelo opremanje Centra za smještaj volontera s prenoćištem unutar kompleksa Centra za rehabilitaciju Stančić iz Dugog Sela.

Snimanje video materijala osigurano je sredstvima Europske unije kroz projekt CROWDfunding to mainSTREAM innovationna (CrowdStream) na kojem je Zagrebački inovacijski centar (ZICER) partner. Ova, s plemenitim ciljem pokrenuta kampanja, lansirana je kroz Croinvest.eu platformu.

“Od dvjestotinjak odraslih osoba s primarno intelektualnim oštećenjem više od polovice je nepokretno i ima značajne dodatne zdravstvene tegobe. Oni koji su pokretni također imaju mnoge pridružene smetnje kao što su epilepsija, sljepoća, gluhoća, kronična oboljenja. S obzirom na broj radnika nemoguće ih je svakodnevno i izvesti u šetnju i pojedinačno se posvetiti svakom od njih. Zato mi je važan svaki volonter i svaki izlazak i druženje svakog od korisnika”, rekla je ravnateljica Centra za rehabilitaciju Stančić Sanjica Grabavac.

Grupnim financiranjem prikupljat će se sredstva za preuređenje i prilagodbu postojećeg prostora u kompleksu Centra Stančić kako bi mogao služiti kao prenoćište volonterima, ponajprije studentima psihologije, fiziologije, sestrinstva i srodnih studija koji bi pomagali korisnicima Stančića i njegovim vrijednim djelatnicima te ujedno odrađivali stručnu praksu. Centar za smještaj volontera trebao bi profunkcionirati do kraja godine.

Podrška ZICER-a

“Drago mi je što je s današnjim danom lansirana prva crowdfunding kampanja za koju smo EU sredstvima, kroz projekt CrowdStream, osigurali podršku u njezinoj  pripremi i provedbi. Podrška je ostvarena kroz edukaciju o mogućnostima i provedbi crowdfunding kampanja, što se pokazalo nužnim za promjenu percepcije i podizanje svijesti o mogućnostima korištenja alternativnih izvora financiranja. Također, kroz Projekt smo osigurali i sredstva za snimanje video materijala za kampanju u iznosu od 15.000 kuna. Preduvjeti za uspješnost kampanje su ostvareni. Sve vas pozivam da se uključite te svojim makar i simboličnim doprinosom pomognete ovoj izuzetno vrijednom humanom cilju”, poručio je Frane Šesnić, direktor ZICER-a.

Smiješak za Stančić akcija je koju provodi Udruga ‘Smiješak za sve’ u suradnji s upravom Stančića. Udruga Smiješak za sve više od godinu dana u sklopu projekta ‘Danas sam tu! Za tebe!’ svake druge srijede posjećuje Stančić i provodi poslijepodne s njegovim štićenicima uz priču, šetnju i pjesmu te na taj način doprinosi podizanju kvalitete života u toj ustanovi.

Ova crowdfunding kampanja traje do 4. travnja 2019. godine.

Podržati je možete putem linka http://croinvest.eu/campaigns/danas-sam-tu-za-tebe/#pledges.