Combis i Tehnički fakultet u Rijeci zajedno će razvijati inovativne projekte

IT tvrtka Combis i Tehnički fakultet u Rijeci potpisali su Sporazum o suradnji na znanstveno-istraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima

82
Tehnički fakultet u Rijeci
prof. dr. sc. Jasna Prpić-Oršić, dekanica Tehničkog fakulteta u Rijeci

Informatička tvrtka Combis i Tehnički fakultet u Rijeci potpisali su Sporazum o suradnji na znanstveno-istraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima. Suradnja je ugovorena u više područja: na istraživačko razvojnim projektima i ekspertizama, prijavi i realizaciji zajedničkih istraživačko razvojnih projekata prema domaćim i međunarodnim izvorima financiranja, obrazovanju zaposlenika Combisa kao i stručnom i praktičnom usavršavanju studenata Tehničkog fakulteta kroz studentsku praksu, radionice i stručna predavanja u Combisu.

“Povezivanje gospodarstva i obrazovanja dobitna je kombinacija u pogledu razvoja svih koji su uključeni u taj proces. Combis i Tehnički fakultet žele kreirati inovativne projekte u ekspanzivnom IT području, dok je među studentskom populacijom sve veći naglasak na stjecanju iskustava za vrijeme studiranja. Isto tako, Combis je snažno usmjeren na poticanje mladih talenata i podržavanje zajednice u kojoj djeluje”, naglasio je Mladen Maras, direktor Sektora razvoja i implementacije aplikativnih rješenja u Combisu.

Osim potpisivanja ugovora o suradnji s Tehničkim fakultetom, Combis je sudjelovao na prvoj sjednici Gospodarskog savjeta Tehničkog fakulteta i dio je Job.Fair manifestacije koja će se održati u petak, 23. studenog na Tehničkom fakultetu u Rijeci.

“IT je područje puno potencijala i radujem se zajedničkim projektima i razvoju znanja naših studenata. Vjerujem kako nam je svima potrebno više pozitivnih priča te stav koji je nadahnut znanjem, željom za razvojem, ali i dijeljenjem postignuća. U tom smjeru pušu vjetrovi razvoja uspješne zajednice i društva”, istaknula je prof. dr. sc. Jasna Prpić-Oršić, dekanica Tehničkog fakulteta u Rijeci.

Combis već niz godina podržava mladu IT zajednicu kroz sponzorstva studenskih natjecanja, organizira hackathon try{code}catch i prvi u Hrvatskoj je formirao interni startup inkubator – NeoStartup, a trenutno širi svoj tim na junior i senior inženjerskim pozicijama diljem Hrvatske.