Kako doći do adresara u redizajniranom Gmailu

U redeizajniranoj inačici Gmaila do stranice s kontaktima dolazite klikom na ikonu "Aplikacije" u gornjem desnom kutu na stranici koja prikazuje pristiglu poštu

7700
gmail adresar
U redeizajniranoj inačici Gmaila za stolna računala do adresara dolazite klikom na ikonu "Aplikacije" u gornjem desnom kutu na stranici koja prikazuje pristiglu poštu ili postavljanjem kursora iznad imena pošiljatelja dok se ne pojavi kartica s kontaktom

Google je prije nekoliko mjeseci redizajnirao Gmail sučelje za web preglednike na stolnim računalima. U staroj verziji do adresara ste došli klikom na izbornik na lijevoj strani stranice, ali nakon ažuriranja i prelaska na novu verziju ta metoda više ne funkcionira.

Do stranice s kontaktima sada dolazite klikom na ikonu “Aplikacije” u gornjem desnom kutu na stranici koja prikazuje pristiglu poštu u Gmailu. Kada kliknete na nju prikazat će vam se prozor s nizom  ikona za  Googleove programe i usluge, uključujući fotografije, vijesti i YouTube.

Ako u prozoru odmah ne vidite ikonu “Kontakti”, pomaknite se u prozoru dok ju ne nađete. Možete ju povući na vrh prozora kako biste ju ubuduće lakše pronašli. I druge ikone možete presložiti kako vam odgovara. Kliknite ikonu Kontakti da biste otvorili adresar.

>>Kako iz jedne Gmail adrese napraviti nekoliko inačica

>>Treba li dopustiti upotrebu Gmaila u poslovnoj komunikaciji

Podatke o pošiljatelju možete izravno urediti i na prikazu vašeg poštanskog sandučića. Da biste to učinili, zadržite pokazivač iznad imena osobe u popisu pristigle pošte. Iskočit će vam posjetnica s kontaktom, prikazom adrese elektroničke pošte pošiljatelja, i ponudit će vam nekoliko opcija. Na primjer, “Dodaj u kontakte” ako tu osobu već nemate u svom adresaru. Ako je pošiljatelj već upisan u vaš adresar, prikazat će vam se opcija “Uredi kontakt”. Dostupne su i ikone za izradu nove poruke elektroničke pošte, upis događanja u kalendar, slanje poruke preko chata (hangouts) i pokretanje video poziva s tom osobom.

Kao i u staroj verziji, do adresara možete doći i izravnim upisom “contacts.google.com” u svom pregledniku.